Nyugdíjas művészeti gála

2023.10.27. 17:30

Modern táncok, színdarabok az Életet az éveknek művészeti gálán

Öt éve rendezték az elsőt, ám a Covid okozta két év kihagyás miatt most harmadszor került sor a Táborállás parkban, az Agóra Veszprém Kulturális Központban a nagyszabású nyugdíjas művészeti gálára.

Őrsi Ágnes

Fotó: Fülöp Ildikó

A Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetsége Veszprém Vármegyei Egyesülete, konkrétan az ezerarcú Bónusz Évek Nyugdíjas Klub szervezésében jött létre a rendezvény, melyet köszöntött az Életet az éveknek szervezet megyei elnökhelyettese, Farkas Sándor, majd a második műsorrész előtt Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki kiemelte: az, hogy a megyeszékhely idén Európa kulturális fővárosa lehetett, az aktív nyugdíjas szervezeteknek is köszönhető, melyek – példát mutatva az utánuk jövő korosztályoknak – örömet lelnek a mindennapokban, és mint a mostani rendezvény is mutatja, személyesen is hozzájárulnak ahhoz, hogy környezetük is jól érezze magát. 

Az országos munkamegosztásnak megfelelően, Veszprémben ezúttal a művészeti ágak közül a modern táncokra és a színpadi jelenetekre került sor, melyekben a megyei nyugdíjasklubok húsz produkciója keretében több mint 120-an léptek színpadra a reggel 9 órakor Bodnár Zsóka, a Bónusz klubvezetője által elindított programban. A vendégek között határon túliakat is üdvözölhettek a lelkes résztvevők, a Felvidékről, Vágfarkasdról 40 fős küldöttséggel érkezett Erdélyi Pál vezetésével a református férfikar.

Műsorukat a Bónusz klub a Petőfi 200 EKF-es pályázatában készített előadásának rövidített változatával köszönte meg. Ennek keretében a verseket Horváth Imre, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjának tolmácsolásában hallottuk, a megzenésített Petőfi-verseket pedig a Juricd házaspár, Edit és Imre adta elő gitárral kísért énekével.

A táncos műsorokat, rövid jeleneteket hálás tapssal díjazta a közönség. A ráadás programban már kevesebben vettek részt, ugyanis a rendező Bónusz klub vendégsége követte, a klub tagja, Szentes István vezetésével maguk készítették az ebédet a vendégeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában