FVG Orchestra

2023.10.24. 18:40

Olasz zenekar koncertezik Ajkán

Az udinei FVG Orchestra (Friuli Venezia Giulia) zenekar október 27-én 19.30 órakor az ajkai művelődési központ színháztermében ad ingyenes koncertet.

Tóth B. Zsuzsa

Az udinei FVG Orchestra zenekar ad koncertet az ajkai művelődési központban

Forrás: zenekar

Az FVG Zenekar részt vesz Nova Gorica-Gorizia 2025 Európa Kulturális Fővárosa programjának népszerűsítésében, és ezekben az években egy ideális ,,utat" épít 2025 felé. Az Európa más kulturális fővárosaiban való fellépésekkel pedig erősíti az EKF-városok együttműködését. 2019 óta az FVG Orchestra minden évben koncerteket ad Közép-Európa fővárosaiban, és fellép Európa kulturális fővárosaiban is. Tavaly a zenekar Újvidéken (EKF 2022) a zsinagógában játszott, idén pedig Ajkára látogatnak, amely számos programjával részese a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak – így az FVG Orchestra zenekar már három olyan várost köt össze, amely viselte, viseli vagy viselni fogja az Európai Unió legfontosabb kulturális címét. Mindezek miatt az FVG Zenekar nemzetközi turnéra indult: október 26-án Prágában, október 27-én pedig Ajkán adnak koncertet.

Vezényel: Paolo Paroni, műsoron: Christian Carrara: A. Vivaldi, In memoriam, Gioachino Rossini: A sevillai borbély nyitány, A tolvaj szarka nyitány, Ludwig van Beethoven: 3., Esz-dúr szimfónia (op. 55.), „Eroica”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában