Színek, világok

2023.11.20. 12:00

Albertné Baptsán Éva alkotásaiból nyílt kiállítás Ajkán

A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében a Devecseri Alkotókör és az Ajkai Képzőművészeti Egyesület szervezésében nyílt meg Albertné Baptsán Éva Színek, világok című kiállítása.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Györkös József

A tárlatot Trombitás Veronika, a Devecseri Alkotókör vezetője nyitotta meg, leszögezve, hogy mindenkinek szüksége van egy spirituális segítségre. Amennyiben azt az énjét nem tudja kifejleszteni, nem tejes az élete.

- Baptsán Éva családanyaként és üzletasszonyként kiteljesedett életet élt ugyan, de az utóbbi tíz évben mindemellett elkezdett festeni. Bár már gyermekkorában is tanult rajzolni, azonban csak mostanában kezdett komolyabban foglalkozni a művészettel. A kiállítás bemutatja az ez idő alatt készült munkáit, amelyeken látható a fejlődése is. Alkotásai személyiségét tükrözik. Láthatjuk, hogy precízen, változatos technikával dolgozik. Fő területe az akvarell, de akrilképei és grafikái szintén igényes munkák. Szépek a tájképei, líraiak az akvarelljei, a szakkörökön készített csendélettanulmányok pedig tükrözik, hogy művészi igényessége és sajátos színhasználata miatt alkotásai túlmutatnak az egyszerű tanulmányi szinten. Sajátos szűrőn át látja a világot, erről emberábrázolásai ugyancsak vallanak. Folyamatosan fejleszti magát, több képzőművész körben dolgozik, táborokba jár és sokat tanul az internet segítségével – mondta Trombitás Veronika. 

A megnyitón közreműködtek a Kocsár Miklós Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A kiállítás december elsejéig megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában