Olvasónktól

2023.11.28. 15:55

Az ajándékozás önfeledt öröme

Felejthetetlen élményben volt része annak a közel negyven nagydémi kisgyereknek, aki szüleivel együtt vehetett részt a Veszprémi Petőfi Színház jóvoltából a Vuk megtekintésén. Nagydém egy elnéptelenedett, hátrányos helyzetű kis település a megye határán. A faluban többnyire rászoruló családok élnek, így került be az ország leghátrányosabb helyzetű települései közé.

Veol.hu

„Hinni kell a csodában és a jóságban! Ez az energia működteti ezt a helyet” – vallja a Jelenlét Pont vezetője, Csetényi-Guba Mária, ízig-vérig szociális munkás. Abban leli örömét, hogy segíthet másoknak. Két állandó munkatárssal dolgozik. Énidő klubot működtetnek, ahol a szülők sütnek, főznek, a fiatalokat ifjúsági klubba várják, a teadélutánokat az idősebb korosztály veszi igénybe. Ez a páratlan sikertörténet a falu életében két éve kezdődött, a Jelenlét Pontért ekkor vállalt felelősséget a Pannonhalmi Főapátság. A nyár legnagyobb sikere a mini játszótér felépítése volt. 

A településen élő rászoruló családok sok esetben nem tudnak befizetni nyári táborra, nyaralásra, ezért számukra külön lehetőség, hogy a nyári szünetben élményeket tud biztosítani a Jelenlét Pont. A közelmúltban kirándulást szerveztek Budapestre, Tatára. Miután a Veszprémi Petőfi Színház tudomást szerzett erről a példaértékű kezdeményezésről, Kellerné Egresi Zsuzsanna kreatív menedzser szervezésében, a maguk kínálta keretek között segíteni fognak ennek a kis társaságnak. Kapóra jött egy most műsoron lévő gyermekelőadás, a Vuk, melyre meghívták a település gyermekeit, és helyet biztosítottak közel 40 fő számára november 26-án. 

A gyermekek meghatódva és csillogó szemekkel léptek be a színház előcsarnokába. Az előadást kitörő tapssal fogadták. Örömüket csak fokozta, hogy az előadás után közös fotó is készülhetett a szereplőkkel. A közelgő karácsony legszebb ajándékának emlékével utazhatott haza a boldog gyereksereg. 

Ehhez persze kellett a Petőfi Színház humánus, segítőkész hozzáállása; mint annyiszor az évek folyamán, most is jelesre vizsgáztak, öregbítve jó hírüket és nagyvonalúságukat. Nemes gesztus, nagyszerű cselekedet volt. Köszönjük, Petőfi Színház!

Lukács László

Veszprém 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában