Honnan hová? Sőt...

2023.11.17. 14:23

Fesztiválokról a fesztiválok városában

Honnan hová? Sőt... címmel évadzáró konferenciát tartott a vármegyeszékhelyen Magyarország legnagyobb szakmai szervezete, a Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ).

Veol.hu

Forrás: a szervezők

A VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa program fejlesztéséből létrehozott ActiCity nagytermében tartott szakmai találkozót – Márta István egyesületi elnök felkérésére – Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyitotta meg. 

Az összejövetelen a fesztiválok jelentősége, szponzorációs lehetőségei és a kormányzati támogatási lehetőségek átbeszélésén túl kiemelt szerepet kapott az idei EKF-fejlesztések, -tartalmak bemutatása. Porga Gyula polgármester és Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója prezentációját követően Liptay Gabriella, a KPMG kommunikációs igazgatója és Pantl Péter, a MOL kommunikációs alelnöke Mészáros Zoltán, az MFSZ elnökségi tagjának moderálásával kerekasztal-beszélgetésen ismertette a nagyvállalati szponzorációk alapelveit, lehetőségeit. 

A határon túli fesztiválokat Horváth László alelnök (Fonó, Dombos Fest – Vajdaság) mutatta be. Butka Gergő (Szatmárnémeti Világzenei Fesztivál), Farkas József (Gombaszögi Nyár) beszélt fesztiváljaik megrendezésének – a magyarországi gyakorlattól eltérő – feltételeiről, gazdasági és közösségteremtő aspektusairól.  

Idén két fesztivál kapott úgynevezett minősítési oklevelet:  a miskolci XI. Avasi Borangolás és a pécsi Szamárfül Fesztivál. Burghardt Petra, az MFSZ kommunikációs munkatársa a szervezet közösségimédia-fejlesztéséről tartott beszámolót, Bélafi László igazgató pedig bemutatta a veszprémi Hangvilla és ActiCity önfenntartó működési modelljét. 

A konferenciát követően a tagok részt vettek az aznap kezdődő Veszprém Jazz Fesztivál programjain, majd másnap a Mészáros Zoltán által vezetett túrán megtekintették a kulturális főváros fejlesztéseit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában