Rajz, vers, testépítés

2023.11.22. 11:00

Összemérték tudásukat a tapolcai Bárdos-iskola tanulói

A Bárdos-napi versengések között ezúttal kiemelt figyelmet kapott a képzőművészeti pályázat, a versíró pályázat és a matematika testépítő verseny, amelynek remekművei a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézményének aulájában láthatók.

Szijártó János

A verseket Németh István Péter költő értékelte a Bárdos-napok végén

Fotó: Szijártó János/Napló

Az 1-2. osztályosok képzőművészeti pályázatának első helyezettje Márkus Iván (Szigligeti Általános Iskola, felkészítő Császár Lászlóné), a második díjat Stróh Mátyás (Művészetek Völgye Általános Iskola, felkészítő: Göllöntné Kiss Annamária), a harmadikat Varga Fülöp Dominik kapta (Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola, felkészítő: Vizeli Csilla).

Al 3-4. osztályosok között Fürst Áron munkáját értékelték a legjobbnak (Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola, felkészítő: Lászlóné Koncz Ottília, második lett Pák Emma  (Szigligeti Általános Iskola, felkészítő Császár Lászlóné), harmadik Ihász Adél (Batsányi Tagintézménye, felkészítő: Varga-Gerencsér Viktória, Karsai Hajnalka).

Különdíjat vehetett át Kurkó Enikő (Kazinczy Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Kurkóné Fermos Mónika).

A felső tagozatosok mezőnyében sorrendben Kovács Lili (8.z), Nagy Anna Sára (6.z), Zsida Réka (5.z) és Szalóky Barbara (6.a) alkotta a legjobb műveket, míg Kürti Kinga különdíjban részesült. A Bárdos felsős tanulóit Bruckner Zsuzsanna készítette fel.

A versíró pályázatra érkezett pályaműveket Németh István Péter tapolcai költő, irodalomtörténész, a Bárdos iskola hajdani tanulója értékelte. Eszerint a beküldött versek között Bugyik Maja Szofia (4.z) költeménye bizonyult a legjobbnak, de Kóródi Álmos (4.z) és Kovács Bence (7.z) is elismerő szavakban részesült, ahogy Simon Zselyke a Lesence Völgye Általános Iskola 4. osztályos tanulója is.

A matematika testépítő verseny legszebb alkotásait ezúttal is kiállították az iskola aulájában
Fotó: Szijártó János/Napló

A Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézményének matematika testépítő házi versenye idén is figyelem középpontjába került. A csapatok két téma közül választhattak, vagy állatokat, vagy az általuk elképzelt jövő tárgyait kellett létrehozniuk különböző testekből.

Az 5-6. osztályosok versenyében díjazták Bakos Sára, Gmózer Zoé, Németh Bori, Szabó Ákos, Vers Lara Vica, Balázs Ferenc, Szencz Péter, Szőke Áron Ádám, Márkus Liliróza Helka és Zsida Réka munkáját. A 7-8. osztályos alkotók közül Körmendi Tiara, Starcsevics Liliána, Szabó Anna Mária, Kovács Lili, Kühár Kristóf és Vass Levente, Berkovics Nóra és Lendvai Madlen fogadhatta a zsűri gratulációját.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában