Elsöprő siker

2023.11.11. 18:00

Világhírű harmonikavirtuóz adott koncertet Sümegen

Parádés előadást adott Orosz Zoltán, eMeRTon-, Artisjus- és Tabányi Mihály-díjas harmonikaművész, a párizsi Nemzetközi Sanzonverseny győztese Sümegen, a zsúfolásig megtelt Hotel Kapitányban péntek este. Az esten részt vett mások mellett Papp Imre várkapitány és családja is.

Kovács Erika

Fotó: Gyarmati László

– Papp Imre várkapitány maga is nagy rajongója a harmonikamuzsikának, és ha teheti, szívesen játszik ezen a gyönyörű hangszeren – mondta köszöntőjében Böjte Éva. A szállodaigazgató kiemelte, emiatt is nagy öröm számukra, hogy Orosz Zoltán személyében világhírű haramonikavirtuóz ajándékozza meg a közönséget egy fantasztikus előadással ezen a helyszínen. 

– A művész zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzene világán át a dzsesszig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog – hangsúlyozta a szálloda igazgatója. Mint mondta, Orosz Zoltán a világ számos pontján aratott már elsöprő sikert, így Kanadában, Amerikában, Indiában, a skandináv államokban, Szingapúrban és Szibériában is megtöltötte a világhírű koncerttermeket, illetve szabadtéri színpadok nézőterét, valamint a fesztiválokat. Böjte Éva aláhúzta, a művész, aki négyéves korában ismerkedett meg a hangszerrel, ezúttal a zenei világ számos jellemzőjén keresztül bemutatja a harmonika sokoldalúságát és rendkívül színes világát.

Az üdvözölő gondolatok után Orosz Zoltán harmonikaművész a francia sanzon legendás képviselője, Edith Piaf egyik ismert dalával robbant be a színpadra, amit hatalmas taps és ováció kísért. Piaf világát, illetve a párizsi hangulatot idézte a Himnusz a szerelemhez című sanzon is, majd hasonlóképp elbűvölte a közönséget egy szibériai dallam, mely a háború árnyékában, annak borzalmait megjelenítve egy szenvedélyes érzelemről szólt. Orosz Zoltán a különleges esten felvonultatta a zenei világ teljes repertoárját, így a balkáni muzsikától kezdve egyebek mellett Baszkföld és Argentína hangulatát is színre vitte. 

Az estnek befejezéskor csodás keretet adott Mozart Török induló című műve, amelyet végigtapsolt a közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában