Betlehemes játék

2023.12.27. 22:00

A felnőttek is folytatják a Bölcsőcskézést

A monostorapáti fiatalok éltetik a karácsonyi Bölcsőcske hagyományát.

Tóth B. Zsuzsa

Monostorapátiban idén a felnőttek is éltették a Bölcsőcskézés hagyományát

Forrás: önkormányzat

A több évtizede fennálló hagyományos betlehemes játék angyalokkal, pásztorokkal, Józseffel és Máriával, a kis Jézussal. Amint azt az egyik résztvevőtől megtudtuk, korábban is jellemző volt, hogy felnőttek járták ezzel a néhány perces köszöntéssel a falut. Csapatokra bontották a vállalkozó szelleműeket, akikre kiosztották az utcákat, ahova így vitték el a Megváltó érkezésének örömhírét, s kívántak áldott ünnepet. A falubeliek szemében látható volt, hogy elvitték számukra a karácsony lényegét. 

A járvány idején hangfelvételen játszották le mozgó járműről a falubelieknek a Bölcsőcskét, majd bizonyos csomópontokon mutatták csak be szabadtéren a szervezett csapatok. Idén kicsit korábban haladtak a csoportok, mint anno, amikor szinte csak az éjféli mise előtt kerültek haza a résztvevők. Ám ebben az évben kisgyermekes családanyák-apák is járták szép számmal a települést, ez indokolta a korábbi indulást, s így a korábbi zárást. 

- A mi csoportunk - a tagokból adódóan - különösen nagy meglepetést keltett, sőt, a legtöbb háznál látványos örömöt és meghatódottságot. Remélem, a gyermekeink is járják majd a kis Jézus bölcsőcskéjét kísérve a falut, áldott karácsonyt vive a házakhoz. Mindegyikünk nevében mondhatom, hogy eljutott a hallgatóságunkhoz mindaz, amit közvetíteni szerettünk volna, a szeretetünkkel együtt – mondta Eszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában