Ünnepi hangolódás

2023.12.20. 17:00

Csilingelő karácsonyi hangverseny Tapolcán

Élményszámba menő karácsonyi hangversennyel zárták az idei esztendőt a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézmény gyermekkórusai, csengettyűsei, és pedagógusai a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban kedden este.

Szijártó János

Csodálatos karácsonyi művek hangzottak el kedden este a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézmény hangversenyén

Fotó: Szijártó János

A hagyományos programon a Bodor Tamásné által irányított csengettyűsök adták meg kezdésként az ünnepi hangulatot, majd Csonka Nándor atya köszöntötte a szép számú közönséget. - Kívánom, hogy az ének hangja, a zene szárnyalása segítsen minket abban, hogy valóban megérkezzünk az ünnepbe, s készítsen fel bennünket az adventi zarándokútra, amely végül a karácsony estébe vezet - hangsúlyozta.

Szívhez szóló karácsonyi művek hangzottak el
Fotó: Szijártó János

A hangversenyen elsőként a Kicsinyek kórusa szólalt meg, Sellyei-Cseh Ágnes vezényletével, majd szintén az ő irányítása mellett mutatkozott be a Pedagógus Kamarakórus. A folytatásban a felsős diákokból álló Bárdos Lajos Gyermekkar énekelt, Király Eszter karnagy vezénylete mellett. A szép, szívhez szóló karácsonyi művek elhangzása után Bajner Imre igazgató mondott köszönetet a lélekemelő hangversenyért. Beszédében a karácsonyi várakozás jelentőségéről, annak igazi öröméről, valamint a szeretet fontosságáról szólt. A hangverseny méltó befejezéseként hangzott fel aztán az összkar, s az általuk kezdett karácsonyi dalokat az összetartozás jegyében a közönség is velük énekelte. A koncert végén a templomban sokáig zúgott az elismerő vastaps, ami a látottak, hallottak alapján kijárt minden fellépő gyereknek, pedagógusnak, közreműködőnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában