Kisfilmsorozat Zircről

2023.12.24. 10:00

Forgatás a forgásokról és egy ötödikes videója a ciszterci apátságról

Kisfilmeket készítettek Zircről itt tanuló diákok és a ZircTube nevű videóblog sorozat első részeit már karácsony előtt közzé is tették. Az egyiken középiskolások táncolnak a vitorlapalotának látszó pavilonban, a másikon a város jelképének számító apátság díszudvarát egy ötödikes szemszögéből láthatjuk.

Rimányi Zita

Szalontay Szilvia, a városi televízió szerkesztője segített a diákoknak a videóblogok összeállításánál, többek közt Bartus Marcellnek Fotó: művelődési ház

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatta a zirci Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB kezdeményezését. Az intézmény fiatalok bevonásával készít videóblog sorozatot. Így a kisfilmek azt mutatják be, ők milyennek látják a Bakony fővárosát, mit tartanak benne érdekesnek. 

Az egyik kisfilmet a gimnázium udvarán felállított Foliorium nevű, vitorlapalotának látszó pavilonban forgatták, ami oktatási helyszínként működött és művészeti programoknak, kiállításoknak adott otthont. Ezúttal két középiskolás lány táncolt benne, éjjel és nappal is felvették mozdulataikat. 

Bartus Marcell pedig a Zirci Ciszterci Apátságot választotta témájának, a város jelképét, legismertebb épületét. Még csak ötödik osztályba jár, de maga olvasta fel, amit szerinte mindenképp tudni kell róla és azt sem titkolja a felvételen, hogy ezt a helyet szerinte mindenkinek látnia kell. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában