Programajánló

2023.12.14. 17:00

Koncertek az advent jegyében

Világhírű előadókkal, különleges hazai és nemzetközi produkciókkal hangolja immár két hete a zenekedvelő közönséget az adventi várakozás időszakára és a karácsony szeretetteljes légkörére a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseménye, a Fructus Labiorum fesztivál.

Szijártó János

A mostani hétvégén, december 16-án és 17-én a Tempvs Fvgit az énekegyüttes lép fel Veszprémben, 17-én, vasárnap pedig az Ausculta Énekegyüttes koncertje hozza testközelbe az adventi várakozás meghittségét. 

A Tempvs Fvgit az énekegyüttes, amely hangot ad az időnek. Az időnek, amely csendben telik Korzikán, a folyó ritmusának, az évszakoknak és a rítusoknak, amelyek ma is érintetlenül őrzik archaikus jellegüket. A Tempvs Fvgit tagjai az igen ősi eredetű szakrális és profán polifonikus repertoár hiteles közvetítésére törekednek, nem csupán a saját szigetük közönsége számára. Repertoárjuk alapvető szimbólumául a kört választották, mely a polifonikus énekes által használt, az idő folyását megjelenítő, kör alakú formát tükrözi.

Az Ausculta Énekegyüttes koncertjén az adventhez kapcsolódó régizenei és kortárs egyházzenei művek hangzanak fel. A tisztán vokális művekből álló blokkokat reneszánsz lantmuzsika köti össze a rendezvénysorozaton már az előző héten bemutatkozó Nagy Csaba lantművész tolmácsolásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában