Az egész ország együtt ünnepelt

2023.12.05. 10:00

Méltó búcsú a Petőfi-emlékévtől

Ki vagyok én? Rózsák a Petőfi-koszorúból – Zenés-táncos inspirációk címmel adott színvonalas műsort a Petőfi 200 emlékév várpalotai zárásaként a Thury-várban a Zenével Írt Történelem Egyesület.

Szabó Péter Dániel

Zenés-táncos műsort adott a Petőfi-emlékév várpalotai zárásán a Zenével Írt Történelem Egyesület

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

2023-ban az egész ország együtt ünnepelte Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. Az emlékévhez kapcsolódóan Várpalotán is számos programot tartottak, elég, ha a Krúdy Gyula Városi Könyvtár által szervezett, a Dunántúlt bejáró Petőfi-zarándoklatra gondolunk, de nagy költőnk várpalotai kötődéseit bemutató fotókiállítások és más kulturális programok is színesítették az emlékévet. 

A Thury-várban tartott zárórendezvényen a 2019 óta működő Zenével Írt Történelem Egyesület tagjai egy rendkívül izgalmas, Petőfi szellemiségével azonosuló előadással tisztelegtek a költőnagyság előtt. 

– A magyar történelem nagy pillanatait próbáljuk meg felidézni zenés, táncos köntösben, koncertszínházi keretek között. Ezúttal az emlékévhez kapcsolódva Petőfi Sándor megzenésített verseit hallhatta a közönség – mondta el az egyesület képviseletében Fésüs Éva. 

A Plesz Zsolt, Molnár Brigitta, Piczil György, Gurcsóné Medve Erika, Fésüs Éva énekes, Kovács-Tasi Viktória, Takács Donáta Dóra és Bácsi Géza szólótáncos, valamint a Rokolya Néptánccsoport és a Pere-Rúzs Tánccsoport által előadott produkcióban a rock-, a pop- és a népzene mellett még az operett világából is merítettek zenei alapokat. Az előadás címéhez hűen a rózsamotívum végigkísérte a teljes estet, amelyben az énekes produkciókhoz tökéletesen illeszkedtek a táncos, dramatikus mozgásábrázolások. A koncertszínházi előadásmód egy hamisítatlan, „petőfis” időutazásra vitte a közönséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában