Alkotás

2023.12.24. 12:00

Szívformát vág a filcbetlehemre, azzal ablakot nyit a szeretetre

Puha ölelésbe foglalja gyapjúfilc segítségével a betlehemi jelenet szereplőit Szurgyi Zsuzsanna zirci kézműves. Gyékényből fenyőt formál, csuhéból légies angyalkát.

Rimányi Zita

„A közelgő ünnepre készülve a saját érzéseim alapján alkotok, olyan díszeket, amik nekem kedvesek, így bízom benne, hogy másoknak is azok lehetnek. Akár felfűzhetők ezek, akár a karácsonyfára akaszthatók" – mondta el lapunknak Zsuzsa, aki arról szintén beszélt, hogy miért vágott ki szívformát a filcbetlehemből a hullócsillag alatt. 

Szurgyi Zsuzsanna zirci kézműves Rimányi Zita/Napló

Ezzel azt fejezi ki, hogy ilyenkor ablakot nyitunk magunkban a szeretetre, jobban kitárjuk azt a szokásosnál.

A betlehemi jelenet szereplőit külön-külön is megvarrta gyapjúfilcből, a csacsit és a tehenet, a pásztort és a birkát, a háromkirályokat, Józsefet Máriával és a kisdeddel. A hóesést hímzéssel, érzékletesen, leheletfinoman jeleníti meg.  Csuhéangyalkái azért olyan légiesek, mert szoknyáik sok vékony szálból állnak. 

A gyékény kemény végét, amit fonásakor levágnak, mert annyira kemény, fenyőfákhoz használta, szabályosan kötözte a darabkákat össze, háromszögformába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában