Előadás és játszóház

2023.12.20. 15:28

Ünnepváró családi délelőtt a Pegazus Színházban

Az ünnepek közeledtével a pápai Pegazus Színház karácsonyi, családi délelőttre várta a kicsiket és nagyokat. A Pegazus Karácsony idén is népszerű volt, a programokon a gyerekek és hozzátartozóik nagy kedvvel és örömmel vettek részt.

Haraszti Gábor

A társulat bemutatta az Animália című előadását, egy vidám, zenés állatkerti olimpiát

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Az esemény kézműves játszóházakkal indult, majd a társulat bemutatta az Animália című előadását, ami tulajdonképpen egy vidám, zenés állatkerti olimpia. Ezt követően a gyerekek játékos négypróbán bizonyíthatták ügyességüket. Az előtérben forró tea és apró finomságok várták az ünnepre készülődőket. Végh Zsolt, a színház egyik igazgatója elmondta, a kezdetektől fogva arra törekszenek, hogy a bérletes előadásokon túl az ilyen és ehhez hasonló eseményeken az apróságok egy kicsit másképpen találkozzanak a színházzal és fontos, hogy mindezt a családdal, a szüleikkel, nagyszüleikkel tegyék.

- Fontosak számunkra az ilyen alkalmak, hiszen egy kicsit másfajta aspektusból tudjuk megmutatni a színházat, a színházi játékot. A játszóházi és a közösségi terekben a gyerekek különféle betlehemeket láthattak, minden karácsonyi díszbe öltözött, a színészek, animátorok, játékmesterek segítségével keresztrejtvényt fejthettek, rajzolhattak, mézeskalácsot díszíthettek, bábot, díszeket készíthettek a résztvevők. A legfontosabb a meghitt, karácsonyváró, adventi hangulat volt, amit próbáltunk megteremteni és együtt átélni. A négypróbán játékos formában lehetett az ügyességi feladatokat teljesíteni, amiért a végén mindenkinek ajándék járt – tájékoztatott Végh Zsolt, aki a közelgő tervekkel kapcsolatban elmondta, januárban folytatódik a bábcsoportvezetői képzés, a bérletes évad második előadását pedig január végén mutatják be. Ez lesz a Holle anyó.

A délelőtt karácsonyi közös interaktív színházi játékkal ért véget. 

Rengeteg program várta a gyerekeket
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában