A magyar kultúra napja Tapolcán

2024.01.25. 16:00

Az angol királyi udvarnál is ebből ebédelnek

A magyar kultúra napja alkalmából Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban nyílt csoportos kiállításra Csaliné Németh Ágota porcelánfestő művészien megmunkált használati tárgyakkal érkezett.

Tóth B. Zsuzsa

Csaliné Németh Ágota porcelánfestő munkáiból az angol királyi család asztalára is került

Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Ágota 1984 óta foglalkozik porcelánfestéssel. Szakmai tanulmányait a világhírű herendi porcelángyárban végezte, 1990-ig ott dolgozott. Több kerámiakészítőnél ismerkedett a festési technikával, és kipróbálhatta a kerámia készítését is. Az ajkai üveggyár porcelánfestő részlegén folytatta gyönyörű hivatását.
– Az évek folyamán kiváló mesterek felügyelete alatt sajátíthattam el a szakma szépségeit. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy munkáim már a világ számos helyére eljuthattak, így például a brit királyi családba. Charles hercegnek, a mai királynak készült több, mint 300 darabból álló étkészletem. Festettem Fabergé-tojásokat, és készítettem a híres olasz tervező Versace mintáit is. Szerencsésnek érzem magam, mert azon kevesek közé tartozhatok, akinek a munkája a hobbija is egyben. Ma már egyéni vállalkozóként saját kis tapolcai műhelyemben igyekszem kielégíteni vásárlóim igényeit – mondja Ágota. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában