A jelmezverseny sem marad el

2024.01.31. 17:01

Egyiptomi farsangra várja a családokat a Pannonia Reformata Múzeum

A pápai Pannonia Reformata Múzeum immár hagyományos, évkezdő programja az egyiptomi farsang, melyen idén a felfedezés élménye kerül a középpontba. Február 3-án, szombaton 14 és 17 óra között harmadik alkalommal várják a szórakozni, játszani vágyó családokat.

Haraszti Gábor

Az egész családnak jó szórakozást nyújthat az egyiptomi farsang

Forrás: múzeum

A családi délután a farsang jegyében telik, de mire lehet pontosan számítani? Amiről a sziklasírok mesélnek… címmel Halászné Kapcsándi Szilvia rövid vetített képes előadását lehet megtekinteni, amelynek során első kézből kapunk képet az Egyiptomban folyó magyar ásatásról a múzeumvezető személyes tapasztalatai, élményei által. A Felfedező családi játék a Hori titkai kiállításban című játék során a családok különböző szempontok szerint fedezhetik fel a kiállítást. A végén pedig a résztvevők – egymásnak bemutatva a maguk témáját – gazdagítják a többiek ismereteit. Idén sem maradhat el a jelmezverseny: a szervezők várják az ötletes, egyedi elkészítésű jelmezeket, akár az egész család részéről. A legjobbak a végén értékes jutalmakat kapnak. Végül lesz amulettfestés, mindenki elkészítheti és hazaviheti emlékbe saját műtárgymásolatát. A program helyszíne a Hori titkai kiállítás. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Minden további információ a múzeum oldalán érhető el. A programokon való részvétel kedvezményes családi belépőjegy megváltásával lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában