Telt házas koncertek

2024.01.21. 12:34

Ikon Balatonfüreden: Snétberger Ferenc szétrobbantotta a zsinagógát

Különleges, felemelő esttel ajándékozta meg Snétberger Ferenc gitárművész és zeneszerző a közönséget Balatonfüreden, a Zsidó Kiválóságok Házában január 19-én péntek este, ahol a hatalmas érdeklődés miatt dupla és teltházas koncertet adott.

Kovács Erika

A művész a tőle megszokott módon, egyszerű fekete ruhában, a rá jellemző végtelen alázattal, egy szál gitárral lépett a színpadra

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A művész a tőle megszokott módon, egyszerű fekete ruhában, a rá jellemző végtelen alázattal, egy szál gitárral lépett a színpadra, ahol káprázatos előadással ajándékozta meg a szerencséseket, akik bejutottak a terembe. A művész gitármuzsikáját mindvégig vastaps, éljenzés kísérte, a közönség tetszésnyilvánítása miatt valósággal szétrobbant a zsinagóga és természetesen nem maradt el a pompás ráadásjáték sem. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Mint ismert, a művészt a kortárs gitárvilág egyik legjellegzetesebb hangjának tartják. Kialakította sajátos stílusvilágát a klasszikus és a jazz zene ötvözésével, amelyet a hazai cigány dallamok, flamenco gitártechnikák, szambaritmusok és J.S. Bach ihletett.

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A felemelő előadás után Olti Ferenc, a ház vezetője nagy elismeréssel és köszönettel beszélt a művész előadásáról, aki ezúttal kivételt tett, mert a mostanihoz hasonló kisebb méretű teremben nem szokott koncertezni. Az igazgató utalt a zsinagóga többi érdekes programjára is, melyeket a közeljövőben rendeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában