Ajándék

2024.01.07. 14:24

Száz Patrónus-bérlet a veszprémi Kabóca Bábszínházba

Száz gyermek kapott bérletet a Kabóca Bábszínházba, melyeket veszprémi jóakaratú embereknek és szervezeteknek köszönhetően vehettek át az érdekeltek szombaton a Deák utcai új létesítményben.

Juhász-Léhi István

Száz gyermek kapott bérletet a Kabóca Bábszínházba

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A délelőtti előadás előtt Markó Róbert, a Kabóca Bábszínház igazgatója köszöntötte a vendégeket. Elmondta: 6000 évvel ezelőttről származik az első olyan képzőművészeti ábrázolás, amely bábozást örökít meg. Hangsúlyozta, azóta is létezik a színház ezen műfaja. Szerinte kultúra nélkül lehet élni, de teljes életet nem. Ennek a gondolatnak a kapcsán keresték meg a veszprémi közélet szereplőit, akik abban segítettek, hogy azok is hozzájuthassanak a kultúrához, akik nehezebben tudnak egy színházi bérletet megvásárolni. Ez szám szerint száz Patrónus-bérletet jelent, amit ki is osztottak. 

A délelőtti előadás előtt Markó Róbert, a Kabóca Bábszínház igazgatója köszöntötte a vendégeket
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Elhangzott, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Halmay Gábor önkormányzati képviselő is támogatója a kezdeményezésnek, szombaton mindketten személyesen vettek részt az eseményen. A térség parlamenti képviselője köszöntőjében kiemelte, Veszprém kedvező helyzetben van, hiszen három színház is működik a városban. Megjegyezte, az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően a Kabóca Bábszínháznak egy olyan új teret tudtak biztosítani, ami európai mércével is kiemelkedő. Kiemelte, mit sem érnek az intézmények, hogyha nem töltik meg élettel, ám a Kabóca Bábszínház csapata elérte ezt a célt is.

Ovádi Péter: az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően a Kabóca Bábszínháznak egy olyan új teret tudtak biztosítani, ami európai mércével is kiemelkedő
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Ezután a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Auti Spektrum Egyesület, a Veszprémi Családsegítő Központ és a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület képviselőit szólították a színpadra, és átadták a bérleteket, hogy majd ők eljuttassák azokat a rászorultaknak. 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában