Érzések és pillanatok

2024.01.30. 07:00

Szobrok bicikliláncból és szegből - Különleges alkotások a Balatonnál (képgaléria)

A balatonfűzfői P. Kovács Péter emberi érzéseket és pillanatokat megörökítő, rendszerint fémhulladék felhasználásával készült munkáival az utunk során több helyütt találkozhatunk, miként azokba a minap lapunk fotóriportere is belebotlott a magyar tengernél.

Király Ferenc

P. Kovács Péter emberi érzéseket és pillanatokat megörökítő munkáival az utunk során több helyütt találkozhatunk

Fotó: Fülöp Ildikó

Az alkotó gyermekként fával, később a festészettel foglalatoskodott, ám számításait a vassal dolgozva találta meg végleg. A Balaton-parton felnőtt szobrász a munkái révén új értelmet ad az anyagnak, mint láthatjuk: a nyilvános helyeken elhelyezett alkotásaira a tóparti élmények nagy hatással voltak. A veol.hu-n hamarosan olvashatnak a szobrász érdekes életútjáról, továbbá Önök elé tárjuk újabb munkáit és jövőbeli terveit, ám addig is elégedjenek meg az itt látható, például bicikliláncból vagy épp szegből formált, kerékpárt és szitakötőt is ábrázoló néhány munkájával, amelyeknek az egyedisége az egyszerűségükben rejlik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában