Hori titkai

2024.02.04. 19:50

Családi délután a pápai Pannonia Reformata Múzeumban

Családi programmal kezdte az évet a Pannonia Reformata Múzeum. Az intézmény harmadik alkalommal rendezte meg családi délutánját, mely az egyiptomi farsang, azon belül is a felfedezés élményének jegyében zajlott.

A Hori titkai című tárlatban fogadták a családokat, akiket Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető köszöntött

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A múzeum januárban zárva tartott, február első hétvégéjén az egyiptomi farsang volt az évindító rendezvény. A Hori titkai című tárlatban fogadták a családokat, akiket Halászné Kapcsándi Szilvia köszöntött, a múzeum vezetője 2023 tavaszán egy egyiptomi ásatáson vehetett részt, az ott szerzett élményeiről, tapasztalatairól fényképes, videós beszámolót tartott. 

Az előadást követően családi játékra invitálták a résztvevőket: a családok különböző szempontok szerint fedezhették fel a Hori titkai című kiállítást. A végén pedig a résztvevők – egymásnak bemutatva a maguk témáját – gazdagították a többiek ismereteit. A szülők segítségével a gyerekek a színeket, jelképeket, vagy épp a balzsamozást vizsgálták, és az egyiptomi hitvilág alakjai is kutatták, amihez segítséget kaptak. 

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A program amulettfestéssel ért véget, mindenki elkészíthette és hazavihette emlékbe saját műtárgymásolatát. A családi délutánra több gyermek is jelmezben érkezett, ők ajándékot vehettek át. 

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában