Farsangi forgatag

2024.02.07. 13:00

Igazi játéktérré alakult a pápai Pegazus Színház

Közel százan vettek részt a Pegazus-farsangon, melyet kézműves játszóház, játékos négypróba, maskarások felvonulása, tombola színesített, a gyerekek és szüleik a Holle anyó című, nagy sikerrel futó zenés bábjátékot is megtekinthették.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Évente több tematikus családi napot is tartanak a színházban, ezek rendre valamilyen jeles naphoz kapcsolódnak: ünneplik a húsvétot, a gyereknapot, a karácsonyt, most pedig a farsang idejét, s ezen alkalmakkor a kapcsolódó szokások kerülnek középpontba. Végh Zsolt, a társulat társigazgatója elmondta, a színház indulása óta rendeznek családi napokat, másképp hozva közelebb a színházat kicsikhez és nagyokhoz.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a bérletes előadások alkalmával találkozhassanak a gyerekek a színházzal, hanem egy-egy ünnep kapcsán hétvégeken is, ilyenkor szüleikkel, hozzátartozóikkal lesz ez közös élmény. A programokon játékosan mindig beszélünk a jeles nap, időszak jelentéséről, fontosságáról, szokásairól, hagyományairól. Közel százan jöttek el a farsangunkra, kamaraszínházunknak ez már majdnem a maximális befogadó létszáma, aminek azért is örülünk, mert az iskolákban, óvodákban most sok a beteg, ennek ellenére élénk volt az érdeklődés, és azt gondolom, mindenki jól érezte magát.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Végh Zsolt elmondta, a most zajló évadukra több mint ötezer bérlet talált gazdára, a következő tematikus napjuk a húsvéthoz kapcsolódik, addig pedig Pápán és a vármegyében, illetve azon kicsit túl is a Holle anyó történetét viszik el kicsikhez és nagyokhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában