Mulattak

2024.02.15. 16:00

Táncversennyel egybekötött generációk farsangját tartottak Aszófőn

Hagyományos, télbúcsúztató rendezvényt tartottak az aszófői kultúrházban a hétvégén. A helyi önkormányzat és a Családbarát közösség szervezésében családok öltöztek jelmezekbe. A vidám, zenés jelmezparádé mellett szórakoztató programok és arcfestés is várták a vidám farsangolókat.

Jákói Bernadett
A táncversenyen a családok együtt táncoltak a különböző stílusú zenékre Fotó: Jákói Bernadett

Mint a korábbi években is, a fő attrakciónak a sajátos recept szerint készült közösségi fánk bizonyult, amelyet a helyi asszonyok látványsütéssel készítettek el a jelmezbál vendégeinek örömére. Így Nagy Andrásné, Erzsike néni 100 darab fánkja mellett sok házi sütemény, forralt bor és tea, forró csoki, zsíros kenyér készült a szorgos kezű helyi anyukáknak, nagymamáknak köszönhetően. A tombola szintén nagy sikert aratott, amelyhez a helyi Családbarát közösség tagsága ajánlott fel tárgyakat. A maskarabálban sok ötletes jelmez viselője nyert ajándékot. A legérdekesebb jelmezként a paradicsomleves vonult színpadra, a kisebb kislányok hercegnőjelmezt viseltek, de volt görög istennő, Aladdin, őzike, boszorkány, kígyópillangó és a manapság népszerű szuperhősök is szép számban vonultak fel. Az ezer stílus elnevezésű hagyományos táncversenyre 16-an jelentkeztek háromtól 10 éves korig. Idén az aszófői énekesnő, Nagy Natália lemezeiről válogattak ki dalokat a versenyhez. A színes zenei mixben volt twist, retró diszkó, rock 'n' roll, a koreográfiák között hawaii tánc, modern fashion dance, páros tánc. Az utolsó számban szinte üresen maradt a nézőtér. Korda György nagy slágerére, a Reptérre tomboltak a színpadon a versenyzők, szülők, barátok. A táncosokat a Dallamvilág csoport egykori tagjai és dallamvilágos anyukák értékelték.  

Üres kézzel senki nem távozott, minden táncos díjat kapott. A zsűri a nagydíjat Bozsik-Rózsa Botond balatonfüredi nagycsoportos kisfiúnak ítélte, aki fantasztikus tehetség, imádja Michael Jacksont, profin utánozza a mozdulatait. Teljesen elvarázsolta a zsűrit. Szintén nagydíjat kapott még két füredi kislány: Kötél-Tréger Zsófia és Petri Elizabet, illetve az aszófői Herczeg Lilla.

A közönség a legtöbb szavazatot Bozsik-Rózsa Botondnak és az aszófői Bors Kornélnak ítélte. A zsűri különdíját a szintén aszófői Sümegi Heléna nyerte el. A zsűri saját ajándékcsomagokkal is kedveskedett személyes kedvenceinek. A tombolasorsolás után a helyi fiatal, DJ Mágus estébe nyúló műsorával zárult az idei vidám farsang.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában