Ifjú tehetségek

2024.02.13. 07:00

Zeneszerdát tartottak a Thury-várban

A várpalotai zeneiskola tehetséges, zenei pályára készülő diákjai léptek a közönség elé az elmúlt héten a Thury-várban tartott hangversenyen. Az idei első “zeneszerdát” a ritmusoknak szentelték a szervezők, a magyar népdalok és zeneművek mellett latinos dallamok is terítékre kerültek.

Szabó Péter Dániel

Több produkcióban növendékek és tanáraik együtt léptek a közönség elé a hangversenyen

Fotó: Szabó Péter Dániel

Egy felcsíki népdalcsokorral nyitották meg az idei első „zeneszerda” koncertet a zeneiskola tehetséges növendékei a vár Thury termében, majd Bartók Béla Gyermektánca, valamint mexikói, brazil és amerikai szerzemények, illetve néhány világsláger is felcsendült a hangversenyen. A zeneműveket ezúttal is Borbás Károly, a várpalotai zeneiskola vezetője konferálta fel, aki szokásához híven érdekes történetekkel vezette fel a színvonalas produkciókat. Az énekes produkciók mellett zongorán, gitáron, hegedűn, fuvolán és csellón is hallhatott zenei darabokat a Thury termet megtöltő közönség. A várpalotai zeneiskola következő koncertje február 22-én, csütörtökön 17 órakor lesz, akkor az intézmény tanárainak hagyományos hangversenyét élvezhetik majd a zenekedvelő érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában