A tánc világnapja

2024.03.25. 18:00

Oklevél a kiváló munkáért

Akik folyamatosan követik a Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes munkásságát, talán emlékeznek arra, hogy egy évvel ezelőtt, a tánc világnapján a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség a minősítőjükön vett részt Ajkán, ahol a táncegyüttes az egyik legmagasabb pontszámmal a kiválóan minősült hagyományőrző táncegyüttesek sorába lépett.

Tóth B. Zsuzsa

A zsűri értékelésében akkor többek között kiemelte a részletekbe menő, nagyon jó szokásfeldolgozást, amelyet a bejátszások, képek tettek még hitelesebbé. A szépen fonott hajak, a hitelesen rekonstruált viseletek, a magával ragadó táncöröm, a szövegmondás, a viselethordás, a testtartás mellett kiemelt dicséretet kapott mind a lányok, mind a fiúk magas minőségű tánc- és énekproduktuma.

A Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes átvehette a Muharay Elemér Népművészeti Szövetségtől a minősítőjén neki korábban megítélt kiváló minősítést tanúsító oklevelet. A kép egyik korábbi fellépésükön készült
A Badacsony-Tördemic Néptáncegyüttes átvehette a Muharay Elemér Népművészeti Szövetségtől a minősítőjén neki korábban megítélt kiváló minősítést tanúsító oklevelet. A kép egyik korábbi fellépésükön készült
Fotó: táncegyüttes

A tagok hálásak, hogy olyan szakemberek vezetik az együttest, akik nemcsak emberileg nyújtanak támaszt a táncosok számára, hanem magas szakmai képzettségük, precizitásuk, lelkesedésük garancia a színvonalas munkára és sikerre. Szabó Csaba művészeti vezető és Nagypál Anett koreográfus munkája nélkül ez az eredmény nem valósulhatott volna meg, köszönik minden táncosuknak, minden szülőnek és támogatónak, hogy ezt a címet elérhették. Az oklevelet a hétvégén vették át a Hagyományok Házában, ahol fiataljaik képviselték az együttest a nagyszabású díjátadón.

A néptáncegyüttes nem áll meg, a munkát folytatja, továbbra is kiemelt célja, hogy saját tájegysége, a Bakony, Balaton-felvidék táncait, hagyományait, szokásait minél több emberrel megismertethesse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában