Szélesvíz

2024.04.10. 13:00

Megjelent Pápa folyóiratának tavaszi száma

A városháza aulájában Mátyus Aliz főszerkesztő mutatta be a Szélesvíz legújabb számát. Az eseményen Áldozó Tamás polgármester és a felvidéki Ógyalla képviselői is részt vettek.

Haraszti Gábor

Pápa város folyóiratának legfrissebb számában többek között Somfai Balázsnak a 125 éves Erzsébetvárosról és Nagy Ottó polgármesternek Gannáról szóló írását olvashatjuk, emellett a kiadványban a száz éve született Huszár Jánosról, Khell Zoltánról, Babos Jánosról és a 30 éves Győry-gyűjteményről is megemlékeztek. Az érdeklődők az ógyallai Parabola című lappal is megismerkedhettek.

Balról Mátyus Aliz, Áldozó Tamás és Bagin Árpád a bemutatón
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– A folyóirat új rovatában, a Tapasztalatban gazdag járásban bemutatkozik Nagy Ottó gannai polgármester – mondta a lap főszerkesztője. – Először fordult elő, hogy zenei produkció is volt a lapbemutatón, nem véletlen, hiszen a Kella és a Con Spirito együttesek is bekerültek a lapba. Különlegesség volt még felvidéki testvérvárosunk, Ógyalla képviselőinek látogatása, akik saját kiadványukkal ismertették meg az érdeklődőket – tájékoztatott Mátyus Aliz.

Bagin Árpád, a Parabola főszerkesztője elmondta, fontosnak tartották, hogy legyen egy magyar nyelvű lapjuk, amelyet társadalmi munkában szerkesztenek és jelentetnek meg. Tematikáját tekintve közéleti, egyházi, iskolai, sport- és gyermekrovat is megjelenik az újságban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában