A magyarság csúcsteljesítményei

2024.04.07. 10:58

Molnár Judit képviselő: Balatonfüreden minden érték (képgaléria)

Vörösmarty Éva, a megyei közgyűlés alelnöke méltatta Balatonfüred értékeit az Arácsi Népházban április 6-án az Arács napja – Az értékek nyomában Arácson című programsorozat megnyitóján, melyet a Balatonfüred Városi Értéktár Bizottság (BVÉB), az Arácsért Alapítvány, a Balatonfüred Városért Közalapítvány és a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. szervezett.

Kovács Erika

A rendezvényen bemutatták és oklevéllel ismerték el a Balatonfüredi Értéktárba felvett új értékeket

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– A nemzeti értékpiramis csúcsán állnak a hungarikumok, melyek a magyarság csúcsteljesítményei, hangsúlyozta Vörösmarty Éva alelnök. Molnár Judit helyi képviselő, a városi értéktárbizottság elnöke büszkén beszélt a város ikonikus társasági eseményéről, az Anna-bálról, mely nemrég bekerült a hungarikumok közé. Az elnök méltatta a Kovács Örs vezette Arácsért Alapítvány munkáját, mely sokféle programot kínál az embereknek. Felidézte az alapító, Kutas Árpád személyét, akire a születésnapja környékén az Arács napja rendezvénnyel minden évben emlékeznek. – Árpád közösséget épített, vélekedett Molnár Judit, majd azt mondta, Balatonfüreden minden érték.

A köszöntők után bemutatták és oklevéllel ismerték el a Balatonfüredi Értéktárba felvett új értékeket. Ezek a Szent Mihály-templomrom, a Fut a Füred futóverseny, a Koczor Pincészet, a Széchenyi István-szobor, a Koloska-völgy, az arácsi Széchényi-kastély és Kovács Emőke Balatoni Értéktár – 200 év a Pannon-tenger múltjából című könyve.

Az ünnepségen Kovács Emőke történész, Balaton-kutató bemutatta az említett, legújabb könyvét, majd az Arácsért Alapítvány szeretetvendégségre hívta a megjelenteket. Ezen a napon érdekes arácsi sétán is részt lehetett venni, ahol Fülöp Júlia idegenvezető ajánlotta az érdeklődőknek a legfőbb látványosságokat. Szombaton gondoltak a gyermekekre is, akiknek érdekes foglalkozásokat, játékokat szerveztek délelőtt. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában