selejtező tornák

2018.07.04. 17:36

Füreden és Alsóörsön is látványos csatákat vívtak a strandkézilabdázók

Két kvalifikációs tornát is rendeztek megyénkben a közelmúltban a strandkézilabdázóknak, akik az augusztusi balatonboglári döntőbe jutásért küzdenek.

Horváth Gábor

A hölgyek mezőnyében 12 csapat lépett homokra az alsóörsi strandon Fotó: Penovác Károly / Napló

Balatonfüred, majd Alsóörs adott otthont nemrég tornáknak a strandkézilabda-kvalifikációs sorozatban, amely nyolcállomásos, a tétje pedig az augusztusi fináléba kerülés.

A hölgyek mezőnyében 12 csapat lépett homokra az alsóörsi strandon Fotó: Penovác Károly / Napló

Mindkét viadalt a Magyar Kézilabda Szövetség megbízásából Horváth Péter veszprémi játékvezető szervezte. A balatonfüredi versenyen a hölgyeknél a 2 Cool Ya elnevezésű csapat ünnepelhetett, a férfiaknál pedig a Palóc Pumák KSE győzött. Alsóörsön a Palóc Pumák duplázott, a női mezőnyben pedig a Venice Beach Girls aratott sikert.

Eredmények, Balatonfüred, nők (9 csapat): 1. 2 Cool Ya (Tököl), 2. Glass Stúdió Nyúlon Túl (Budakalász), 3. Venice Beach Girls (Pázmánd). Férfiak (8 csapat): 1. Palóc Pumák KSE (Salgótarján), 2. Dunaharaszti Sivatagi Vihar, 3. MAFC-BME (Budapest). Különdíjasok, legjobb játékosok: Diószegi Diána (2 Cool Ya) és Koller Tamás (Sivatagi Vihar). Legjobb gólszerzők: Gyebrovszki Zita (Venice B. G.) és Györke Gábor (MAFC-BME).

Alsóörs, nők (12 induló): 1. Venice Beach Girls, 2. 2 Cool Ya, 3. Strandépítők Girls (Salgótarján). Férfiak (8 csapat): 1. Palóc Pumák, 2. Egy Sör Nem Sör Beach Handball Club (Budapest), 3. OVB Beach Boys (Dabas). Különdíjasok, legjobb játékosok: Csaba Alexa (Strandépítők Girls) és Szabó Martin (ESNS BHC). Legjobb gólszerzők: Potornai Nikolett (2 Cool Ya) és Koller Tamás (Sivatagi Vihar).

A selejtezősorozat Budakalászon folytatódik, de Veszprém megyében is lesz még egy állomása: július 21-22-én Balatonakarattyán, a Bercsényi Strandon gyűlik össze a mezőny.

A bajnokság döntőjét – amelybe a kvalifikációs tornákon szerzett pontok alapján lehet bekerülni – augusztus első hétvégéjén Balatonbogláron rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!