A CFR Cluj játékosa lett

2018.07.04. 17:48

Kolozsvári csapathoz igazolt Lang Ádám

Franciaországból Kolozsvárra igazolt Lang Ádám, a veszprémi nevelésű válogatott labdarúgó.

Horváth Gábor

Lang Ádám (jobbra) két éve testközelből tapasztalhatta a belgák erejét. A képen mellette a Chelsea sztárja, Eden Hazard, akire vezérszerep hárulhat a vb-n Fotó: archív

A romániai CFR Cluj labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a 22-szeres magyar válogatott védőt, Lang Ádámot. A kolozsváriak román aranyérmesként várják a BL-selejtezőt.

A 25 éves, 22-szeres válogatott belső védő 2016-ban igazolt a Videotontól a francia Dijonba, amely az előző szezonra kölcsönadta a másodosztályú Nancyhoz. Az idény végén éppen bennmaradó együttes azonban nem marasztalta Langot, aki most nemcsak csapatot, hanem országot is váltott.

Lang Ádám a Veszprémi FC USE neveltje, és a remek védő a bakonyi megyeszékhelyen mutatkozott be a felnőttek között. A futballistát 2012-ben a Győri ETO igazolta le, és Lang egy évvel később bajnoki címet ünnepelhetett a kisalföldi csapattal.

Amikor a győrieket 2015-ben licencproblémák miatt az NB III-ba sorolták, a veszprémi származású játékos elfogadta a Videoton FC hívását. A székesfehérváriakkal bajnoki ezüstérmet szerzett a 2015/2016-os idényben.

Lang Ádám alapember volt a 2016-as Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottban, a kontinenstornát követően igazolta le a francia első ligás Dijon. A magyar játékos a Paris SG ellen mutatkozott be új csapatában. Lang 2014-ben mutatkozott be a magyar nemzeti csapatban, amelyben legutóbb 2017 októberében szerepelt, a nemrég leköszönő belga szövetségi kapitány, Georges Leekens nem számított a szolgálataira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában