fc ajka

2018.09.13. 20:45

Minden mérkőzésüket megnyernék

Három győzelmet aratott zsinórban az ajkai futballcsapat, amely most már pontelőnnyel vezeti a tabellát. Az NB III-as bajnoki címre hajtó alakulat támadói nagyon aktívak, a mesterlövészek listájának élén két bakonyi játékos neve áll.

Horváth Gábor

Nagy Krisztián (fehér mezben, elöl) hét találattal vezeti a góllövőlistát

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hat forduló után kimondható: az FC Ajka céljainak, valamint a keret erősségének megfelelően kezdte a szezont. A zöld-fehérek öt siker mellett egyszer játszottak döntetlent, egyedül a Puskás Akadémiát nem tudták legyőzni (0–0).

Az éllovas támadóalakzata igencsak acélos, a mezőnyben messze az ajkaiak szerezték a legtöbb gólt, szám szerint 21-et. Mindezt úgy, hogy a helyzetkihasználás messze van a százszázalékostól, ebből látszik, hogy komoly potenciál rejlik a csapatban.

A góllövőlistát Nagy Krisztián vezeti hét találattal, éktársa, Oláh László hattal követi őt.

Nagy Krisztián (fehér mezben, elöl) hét találattal vezeti a góllövőlistát Fotó: Penovác Károly/Napló

– Reménykedtem benne, hogy sok gólt rúgok, mindenképpen szerettem volna Ajkán is letenni valamit az asztalra – mondta el érdeklődésünkre Nagy Krisztián, aki második szezonját tölti a Veszprém megyei klubnál. A siklósi származású támadó – aki szerepelt Kozármislenyben, a Magyar Futball Akadémiánál, Kazincbarcikán és Szentlőrincen – kiemelte: a legfontosabb, hogy a csapat jó formában van. Szeretnének közösen sikeresek lenni, mindig csak a következő feladatra koncentrálnak.

– Nagyon örülök a jó szereplésnek, ebből a szempontból nem is lényeges, hogy én hány gólnál járok – fogalmazott a 26 esztendős csatár, aki megjegyezte: tetszik neki a csapat idei, új típusú, kétcsatáros felállása. – Oláh Laci játszik mellettem, így megoszlik a védők figyelme, mind a ketten tudunk helyet csinálni a másiknak. Működik a dolog, ő is nagyon gólerősen futballozik.

Nagy Krisztián elmondta, minden erejükkel azon dolgoznak, hogy az ajkai csapat visszakerüljön a másodosztályba.

Ő egyébként már egészen fiatalon játszott az NB II-ben (első meccsén, 16 évesen gólt is szerzett!), majd később – a Budapest Honvéd színeiben, a jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi irányítása alatt – az első osztályban is bemutatkozhatott.

Az FC Ajka legutóbbi sikere után már pontelőnnyel vezeti a harmadosztály nyugati csoportját, ugyanis a fő rivális Érdi VSE az előző körben elszenvedte első vereségét. Schindler Szabolcs legénysége vasárnap azt a Komáromot fogadja, amely eddig matematikailag pontosan középcsapatként teljesít.

A két-két sikerrel, döntetlennel és vereséggel álló komáromi együttes a nyolcadik a tabellán, a gólaránya pedig 5-5. Bozsik Péter gárdája legutóbbi három meccsén csak egy gólt kapott, azaz Ajkán egy szervezett, hatékony védelem áll majd szemben egy lendületes, jó formában lévő csatársorral.

– Az edzők irányításával minden ellenfelet részletesen elemzünk. Megnézzük, hol lehetnek a gyenge pontok, mit kell pontosan játszanunk. A célunk mindig ugyanaz, minden meccset meg szeretnénk nyerni – jelentette ki Nagy Krisztián.

Az FC Ajka–Komárom VSE talákozó vasárnap 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában