Ismét bizonyítottak

2018.10.09. 07:00

Arannyal és ezüsttel gazdagodtak az ajkai erőemelők

A God Gym Ajka erőemelők csapata az egri fekvenyomók világbajnokságán hat fővel képviseltette magát. A magas színvonalú versenyről három arany- éremmel, kettő ezüsttel és egy ötödik helyezéssel, plusz egy világbajnoki csúccsal tértek haza.

Borsos Renáta

Galambos Gábor, Tóth János,és Goda Gábor fekvenyomók az érmekkel és az oklevelekkel Fotó: Györkös József

Goda Gábor – mint az erőemelők vezetője és egyben edzője – lapunknak elmondta, 36 ország képviseltette magát, 1046 indulóval a nagy megmérettetésen, ahol kategóriánként súlycsoportokra osztva tudtak versenyezni a jelentkezők. Megtudtuk, a felkészülési időszak egy ilyen megmérettetés előtt nagyon intenzív az ajkai fekvenyomók számára. Heti öt napot edzenek, a verseny előtt több tonnát mozgatnak meg az általában két és fél órás edzésen.

Galambos Gábor, Tóth János,és Goda Gábor fekvenyomók az érmekkel és az oklevelekkel Fotó: Györkös József

Goda Gábor öt évvel ezelőtt hívta életre a fekvenyomók csapatát. Azóta 20 feletti a csapatlétszám, és korosztályi lebontásban igen színes képet mutatnak, a 12 évestől a 74 évesig sokakat érdekel ez a sportág. Amikor csak lehetőség adódik arra, hogy a csapat megmutassa, mit is tud, aktívan részt vesz a különböző versenyeken. Egyöntetűen úgy gondolják, a drukk csak hátráltatná a társaságot, így ők nyugodtan, összeszedetten mutatják meg egy-egy versenyen, hogy mire is képesek, miért dolgoznak olyan keményen.

Lélekben már egy újabb kihívásra készülnek, a jövő tavasszal Tiszakécskén megrendezendő Európa-bajnokságot már most szem előtt tartják. A legutóbbi világbajnokságon aranyérmet szerzett: Fábián Mihályné Cecilia, Goda Gábor, valamint a mozgássérültek kategóriájában Galambos Gábor. Ezüstéremmel gazdagodott Leyer Gyula és Tóth János. Az ötödik helyezést pedig Kukla Péter hozta el a versenyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!