Ajkára utazik a Veszprém

2018.11.23. 07:00

Nem lesz könnyű dolga az éllovasnak, Fűzfőn szomszédvári derbi jön

Az utolsó fordulót rendezik meg ebben a naptári évben az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokságban.

Horváth Gábor

A piros mezes tapolcaiak a Zirc elleni alsóházi rangadóvál zárják idei szereplésüket

Fotó: Penovác Károly/Napló

A 17. játéknapon az élcsapatok közül valószínűleg a listavezetőre vár a legnehezebb feladat. Fűzfőn Balaton-parti rangadót rendeznek, Tapolcán és Herenden pedig alsóházi derbit.

Balatonfüredi FC (2.)-Gyulafirátót SE (7.): A balatonfürediek a múlt héten egy 6-1-es várpalotai sikerrel javították úrkúti botlásukat. A Gyulafirátót három hete veretlen, igaz, ebben az időszakban csak egyszer tudott nyerni. A hazaiak a találkozó esélyesei, de nem biztos, hogy sima lesz a meccs.

Tihanyi FC (4.)-Magyarpolány SE (9.): Magabiztosan húzogatja be a meccseket a Tihany, még úgy is, hogy a játékkal nem mindig elégedettek a félszigeti csapatnál. A polányiak legutóbb három vesztes találkozó után nyertek ismét, ráadásul idegenben, Fűzfőről hozták el a pontokat. Azzal a teljesítménnyel lehet sanszuk Tihanyban is, de ha kicsit is kihagynak, a hazaiak biztosan megbüntetik azt.

Fűzfői AK (8.)-Balatonalmádi SE (6.): A szomszédvári, balatoni rangadó előtti helyezések csalókák, hiszen a két együttes között 11 pont a különbség (igaz, a FAK egy meccsel kevesebbet játszott). Ami a formákat illeti, az Almádi két vereség után áll (Ajkán és Veszprémben maradt alul), a fűzfőiek játéka pedig erősen ingadozó minőségű az egész szezonban. Nehéz tippelni, a vendégek tűnnek valamivel esélyesebbnek.

Ajka Kristály (5.)-VLS Veszprém (1.): A Veszprémnek nem sok helyen kell féltenie a bőrét, a Kristály otthona viszont pont az egyik ilyen pálya. A VLS a Füred elleni iksz óta menetel, s közben a rivális botlása miatt a tabella élére állt. A Kristály remek formában, jelenleg ötös nyerési szériában van, ami jó előjel számára, az viszont kevésbé, hogy az élcsapatok vendégként eddig nem hibáztak ellene, a Füred és az Úrkút is nyerni tudott nála.

Tapolca (13.)-FC Zirc (16.): Leszakadt a sereghajtó Zirc, amely három vereség után áll. A Tapolca nemrég szakította meg rossz sorozatát, ikszelt Rátóton, majd rendkívül fontos sikert aratott Sümegen. A TIAC most lendületből szeretne még pontokat gyűjteni, a zircieknek pedig van egy utolsó esélyük, hogy ne legyen teljesen „kuka” az őszük.

A piros mezes tapolcaiak a Zirc elleni alsóházi rangadóvál zárják idei szereplésüket
Fotó: Penovác Károly/Napló

Devecser SE (14.)-Várpalotai BSK (10.): Csak egy győzelemnyi előnye van a VBSK-nak aktuális riválisával szemben, s ez a helyzet máris nagyon értékessé teszi a találkozót. A Devecser hosszú hetek óta képtelen nyerni, most viszont akár három pontot is gyűjthet. Attól függ, a palotaiakat mennyire viselte meg a Füredtől elszenvedett kiütés, mert korábban jól teljesített a csapat.

Csetény SE (11.)-Úrkút SK (3.): Szokták mondani, a Csetény hazai környezetben bárkire veszélyes lehet, de az utóbbi időben ezt nem bizonyította a gárda, amely sorozatban ötször maradt alul, igaz, ebből csak kétszer otthon.

Herend (15.)-Sümeg VSE (12.): Mindkét együttesnek nagyon kellene a három pont. A Herend régóta hullámvölgyben van, a Sümeg a múlt héten fontos derbit veszített. Nagy csata várható.

Utóbbi két találkozó vasárnap lesz, a többi meccset szombaton játsszák. Az egységes kezdési időpont 13 óra, de két helyen máskor kezdenek, Devecserben 16 órakor, Herenden pedig 14 órakor indul útjára a labda.

Az interneten a Balatonfüred-Gyulafirátót meccset lehet élőben követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!