Az ötödik hely a cél

2018.12.19. 18:48

Egyelőre két távozóval számolnak a Perutz FC-nél

Tizenhat mérkőzést követően hat győzelemmel, hét döntetlennel és három vereséggel – öt pontra a dobogótól – az ötödik helyen telel az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a Pápai Perutz FC.

B. Virág Rita

Az Ajka elleni kudarcot nehezen dolgozták fel a pápaiak (sárgában)

Fotó: Penovác Károly/Napló

Szép győzelmek, váratlan pontvesztések tarkították az elmúlt hónapokat, a lejátszott bajnokik pozitív és negatív tapasztalatairól, a felkészülés kezdetéről és a várható játékosmozgásról Rozmán László vezetőedzőt kérdeztük.

Az Ajka elleni kudarcot nehezen dolgozták fel a pápaiak (sárgában) Fotó: Penovác Károly/Napló

– Azt szem előtt tartva, hogy milyen nehézségeken kellett keresztülmennünk a szezon során, elégedett vagyok az ötödik hellyel – mondta a sárga-kékek vezetőedzője. – Talán ha előbb kialakul a végleges keret és elkerülnek minket a sérülések, egy-két helyet még feljebb tudtunk volna kúszni a rangsorban. A ménfőcsanaki 0-0 után a III. Kerület ellen a hazai bemutatkozásunk olyan volt, amilyenről minden csapat álmodik, közönségszórakoztató játékkal, öt rúgott góllal tartottuk itthon a három pontot. Az Ajka elleni megyei rangadóra nagyon készültünk, jó teljesítményt is nyújtott a csapat, igazi ki-ki meccs volt, az utolsó pillanatokban azonban olyan hibát követtünk el, ami kihatott a későbbi teljesítményünkre. Lelkiekben teljesen összetörtünk. Utána sajnos elért minket egy olyan sérüléshullám, ami miatt a kulcsjátékosok nem tudtak a rendelkezésemre állni, így a papíron hozható mérkőzéseken pontokat hullajtottunk vagy alulmaradtunk. Az utolsó négy meccsen ismét magára talált a társaság, mivel a játékosok kezdték megérteni és egyre jobban alkalmazni azokat a játékrendszereket, amiket gyakoroltatunk velük. Nem mellékesen felépültek a sérültek, összeállt a játékunk, ami három győzelemben és egy döntetlenben mutatkozott meg.

A Perutz edzője azt mondta, amióta ő irányítja a csapatot, többen is egyenletes teljesítményt nyújtottak a pályán, mindig volt valaki, aki Szabó Zsolt mellett lendületet tudott adni a csapatnak.

– Nagy Tamás a legfiatalabb tagja a keretünknek, kellett neki pár hónap, amíg felvette a felnőttek ritmusát, azóta komolyan számolhatok vele. Tavaly kevesebbet szerepelt Iványi Martin, aki tudott élni a bizalommal, igaz, a végére elfáradt, ami érthető, hiszen majdnem a komplett idényt végigjátszotta. Megbízható pont volt a kapuban Sánta András, jól teljesített. Összességében mindenkivel elégedettek vagyunk, akikkel nem, róluk a vezetőkkel egyeztetve a néhány hetes szünetben döntés születik – hangsúlyozta az edző, akitől megtudtuk, két távozó már az évzáró előtt biztossá vált, egyikük Kozma Máté, aki egészségügyi probléma miatt kénytelen felhagyni a profi labdarúgással. Mellette családi okok miatt a pápai nevelés, Somogyi Richárd is távozott.

– Mindenképp szeretnénk frissíteni a kereten, minden csapatrészbe keresünk játékost, a tárgyalások megkezdődtek a kiszemeltekkel – tájékoztatott a vezetőedző. – A támadósorba úgy szeretnénk igazolni, hogy tehermentesítsük Szabó Zsoltot, aki nem ritkán két védővel a nyakán igyekszik eredményes lenni. Tudjuk, hogy a folytatás is nagyon nehéz lesz, de a minimális célunk tavasszal az ötödik hely megtartása, hátrafelé nem, csak előre tekintünk, és ki tudja, akár még a dobogót is elcsíphetjük – bizakodott a Perutz trénere.

A csapat jövő év elején, 2019. január 7-én kezdi a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!