hétvégén a selejtezővel rajtol

2019.01.10. 07:00

Kezdődik a füredi foci

Huszonnégy csapat nevezett be megyénk egyik legrangosabb és legnépesebb téli teremlabdarúgó-megmérettetésére, amely hétvégén rajtol a Balaton Szabadidőközpontban.

Horváth Gábor

A torna a Balaton Szabadidőközpontban lesz

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A hagyományos balatonfüredi viadal ettől az évtől a hat esztendeje elhunyt testnevelő és iskolaigazgató Filipovits István nevét viseli. A döntés hátterében az áll, hogy a korábbi kiváló sportember annak idején jelentős szerepet játszott a kispályás futballbajnokságok balatonfüredi meghonosítá­sában.

A torna a Balaton Szabadidőközpontban lesz Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 2019-es megmérettetésre 24 csapat nevezett – tájékoztatta lapunkat Mező Béla, a szervező Balatonfüredi Kispályás Labdarúgó-szövetség (BKLSZ) vezetője. Megtudtuk, hogy a lebonyolítás a megszokott lesz, a sorozat selejtezővel indul, amelynek a sorsolása már meg is történt.

Az együtteseket az előző évi terembajnokság végeredményét figyelembe véve erősorrendbe állították, azaz kalapokat alakítottak ki. Az azonos erőt képviselő csapatok a selejtezőkben így nem kerülnek össze.

A résztvevők négycsapatos csoportokban küzdenek, körmérkőzéses rendszerben, majd az itt elfoglalt helyezésük szerint folytatják I., II., illetve III. osztályban.

A hat csoport első helyezettje, valamint a két legjobb csoportmásodik, összesen nyolc csapat, az első osztályban szerepel.

A második helyezettek közül négy csapat, valamint a négy legjobb csoportharmadik (összesen nyolc csapat) a másodosztályba kerül, a többiek (nyolc csapat) pedig a harmad­osztályban folytatják a küzdelmet a végső helyezésekért.

A selejtező január 12-én rajtol, további játéknapok: január 13., január 20.

A csoportok, A csoport: Nívó, Red Scorpions Pécsely, Nagyvázsonyi KTE, Tihanyi FC. B csoport: Kertai Autójavító, Hobbiszerelők, Döme SE, Fészek Söröző.

C csoport: Raklap FC, REFI, Cselzi FC, Vitorlás FC.

D csoport: DÖG FC, Balatonszőlős, Dream Team, PD-Truck.

E csoport: Alsóörs, FC Next, Mágikusok, Bádogos.

F csoport: Zibunda, Va­s-ass, Pocca Pince, DS Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!