kézilabdatorna

2019.01.20. 16:44

Veszprémi fölény a Balaton Kupán

Mindkét korosztályban döntőig menetelt a Telekom Veszprém utánpótlás-alakulata minden idők legszínvonalasabb kézilabdatornáján, a Balaton Kupán.

B. Virág Rita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Európa legkiválóbb kézilabdautánpótlás-nevelő akadémiái, bázisai vettek részt a XXIX. alkalommal megrendezett Balaton Kupán.

A 2000-ben vagy később született korosztályban, vagyis az U18-asoknál a Telekom Veszprém nagyszerű játékkal jutott el az elődöntőig. Itt a kontinens egyik legerősebb utánpótlásképző klubjának tartott Füchse Berlint fektették két vállra Gulyás István tanítványai 33-28-ra. A döntőben viszont nem tudták megismételni a korábbi stabil teljesítményt, így 25-18-ra alulmaradtak a PPD Zagrebbal szemben.

 

A serdülő, U16-os korosztályban kisebb meglepetésre a házigazdák szerezték meg az aranyérmet. A döntőben, visszavágva a tavalyi bronzmeccsen elszenvedett vereségért, egy időn túli hetessel, 20-19-re nyertek a bakonyiak az MRK Dugo Selo ellenében. További részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!