Telekom Veszprém

2019.02.01. 16:38

A brazil beálló a Vardartól jön

Bajnokok Ligája győztes, brazil beállóssal erősített a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese. Rogerio Moraes Ferreira július 1-től tartozik a magyar rekordbajnok kötelékébe.

B. Virág Rita

Rogerio Moraes kettő plusz egy évre kötelezte el magát Fotó: Handballveszprem.hu/Vörös Dávid

Szombaton megkezdődik a tavaszi szezon a veszprémi férfi kézilabdások számára is, akik a Csurgó otthonában lépnek pályára 18 órától.

A tavaszi rajt előtt sajtóbeszélgetésre invitálta a bakonyi klub a média képviselőit, majd újabb kiváló kézilabdázó érkezését jelentette be dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója.

Rogerio Moraes Ferreira 2019. július 1-től kettő plusz egy éves szerződést kötött a Telekom Veszprémmel. A 25 éves, brazil játékos viszonylag későn, 2012-ben, 18 évesen kezdett el kézilabdázni, ám tehetsége igen gyorsan megmutatkozott és 2015-ben már a THW Kielben próbázott. A 204 centiméter magas, 118 kilós beálló 2016-ban került a Vardar Szkopjéhoz, amellyel egy múlva Bajnokok Ligáját nyert.

Rogerio Moraes kettő plusz egy évre kötelezte el magát Fotó: Handballveszprem.hu/Vörös Dávid

– Mindenki olyan klubban szeretne játszani, mint a Veszprém. Itt minden adott ahhoz, hogy jobb játékos legyek – nyilatkozta Moraes. – Sterbik Árpáddal és David Davis-szel két évig együtt dolgoztam Szkopjében. Rengeteget tanulhattam Davidtól, kulcsszerepet játszott abban, hogy ilyen magas szintre jutottam. Nagyon várom már a közös munkát – fogalmazott.

Az is kiderült, fél évre kölcsönben szintén Veszprémben folytatja pályafutását a Balatonfüredi KSE ifjú beállója, Szűcs Bence is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!