nagyszerűen versenyzett

2019.03.26. 10:28

Bronzérmet szerzett a Világkupán a tapolcai vívó

Bronzérmet szerzett az Argentínában rendezett Világkupán a Budapesti Honvéd SE tapolcai vívója, Rédli András.

Horváth Gábor

A világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes párbajtőröző nagyszerűen versenyzett Buenos Airesben. Rédli a több mint kétszáz fős mezőnyben sorrendben orosz, brit és spanyol vetélytársat győzött le, a negyeddöntőben pedig bravúros sikert aratott a világranglista-második ukrán Nyikisin ellen. A fináléba kerülés nem jött össze, a későbbi győztes orosz Bida jobbnak bizonyult, de a bronzérem is szépen csillog.

Ami a többi magyart illeti, Bányai Zsombor az 52. helyen végzett, a szintén tapolcai Siklósi Gergely 72. lett, Berta Dániel pedig a 150. pozícióban zárt.

Az argentin Világkupán csapatversenyt is rendeztek, a Rédli-Bányai-Siklósi-Berta négyes a kilencedik helyet szerezte meg. A magyar válogatott Marokkó legyőzésével kezdett, a nyolcaddöntőben viszont kikapott Kazahsztántól. Az alsó ágon már hibátlanul szerepelt a csapat, amely Hollandiánál, Izraelnél és Ukrajnánál is jobb volt. A viadalt Japán nyerte Svájc és Oroszország előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!