Nem akadt ellenfele

2019.04.02. 12:12

Senki sem tudta megállítani a veszprémi birkózót

Veszprém Országos bajnoki címet szerzett a Centrum SE birkózója, aki ellen egyetlen pontot sem szereztek a vetélytársak az Egerben rendezett megmérettetésen.

Horváth Gábor

Szecsődi Máté a dobogó legfelső fokán az Egerben rendezett országos bajnokságon, balra edzője, Janku Ferenc

Fotó: Centrum SE

Nívós versenynek adott otthont Eger, ahol a diák II korosztály kötöttfogású országos bajnokságán 63 szakosztály összesen 222 birkózója küzdött meg 14 aranyéremért.

A veszprémi Centrum SE-ét Szecsődi Máté képviselte, aki 69 kg-os súlycsoportban lépett szőnyegre, méghozzá kiváló formában.

Ez utóbbi sikerült is bizonyítania. Máté, akinek egyébként a szabadfogás a kedveltebb fogásneme, rendkívül magabiztos teljesítménnyel rukkolt elő.

Szecsődi Máté a dobogó legfelső fokán az Egerben rendezett országos bajnokságon, balra edzője, Janku Ferenc. Fotó: Centrum SE

- Ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak szerezni ellene, valamint mindenkit kétvállas győzelemmel vert, így akár a tuskirályi címet is kiérdemelhette volna. A döntőig vezető úton diósgyőri, szolnoki, csepeli, dunaújvárosi és BVSC-és ellenfeleken jutott túl, majd a fináléban nagyszénási vetélytársán hajtott végre egy nagy ívű csípődobást, amelyet kétvállas győzelemmel zárt le. Nemsokára kezdődnek a szabadfogású területi bajnokságok, ha ezt az akadályt is sikeresen veszi Máté, akkor valóban nagy reményekkel várhatjuk az áprilisi döntőket – mondta el büszkeséggel lapunknak Janku Ferenc, a Centrum SE vezetője, edzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!