A fél város útra kelt

2019.05.31. 20:48

A helyszínről jelentjük: ellepték a veszprémi szurkolók Kölnt

Nem túlzás azt állítani, hogy a veszprémi szurkolók ellepték Kölnt: a németországi város úton, útfélen magyar szótól hangos.

B. Virág Rita

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a Telekom Veszprém szombaton a lengyel Kielcével csap össze, s amennyiben sikerrel veszi az akadályt, úgy vasárnap a fináléban a legjobbnak járó trófeáért meccselhet.

Több ezer veszprémi kelt útra pénteken, hogy kedvenc csapatát a Telekom Veszprémet buzdíthassa a kölni Final Fourban.

Kora délelőtt a megyeszékhelyen, az egyik pénzváltónál szinte csakis piros mezbe öltözött szurkolók várakoztak, s a pénztáros egyáltalán nem csodálkozott, amikor elárultam, az én úticélom is Köln.

- Ma kiürül a város. Mindenkinek elmondtam, az itthon maradókkal nagyon szurkolunk a fiúknak, hozzátok haza a trófeát! – engedett utamra a pénzváltóban dolgozó hölgy.

Mi a Veszprém-Bécs-Köln útvonalat választottuk, s amíg elautóztunk az osztrák főváros repterére, addig szinte megállás nélkül pityegett útitársam és a saját telefonom is, nemcsak jó utat és jó munkát kívántak az ismerősök, hanem egytől, egyig azt az óhajt fogalmazták meg, szurkoljuk ki a BL-diadalt.

A schwechati reptéren sem ért minket meglepetés: több tucat magyar várakozott türelmesen a járatára. Persze akadt olyan társaság is, amely már a repülőre szállva is nagyszerű hangulatban utazott, s ez főként az elfogyasztott több liter sörnek volt köszönhető.

Persze az igazi Veszprém-drukker még a repülőút alatt is a Szeged elleni örökrangadókról jól ismert rigmusokat skandálta, a sok-sok külföldi turista álmélkodva hallgatta a különböző buzdító nótákat.

Kölnben mindeközben megkezdődtek a négyes döntő kísérő programjai is. Délelőtt mindegyik résztvevő együttes nyílt edzést tartott, majd ebéd után a média képviselői faggathatták a csapatok szakvezetőit és játékosait.

A nap fontos eseménye volt, amikor az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kihirdette a 2018/19-es évad BL-álomcsapatát. Ötven jelöltre lehetett szavazni, és a legjobb hét játékos mellett voksolni lehetett a legjobb védekező játékosra, a legjobb fiatalra és a legjobb szakvezetőre is. A Telekom Veszprémet két játékos képviselte az elit-csapatban, Kentin Mahét választották a legjobb irányítónak, míg a védekező játékosok közül Blaz Blagotinsek kapta a legtöbb voksot.

A szurkolók által megszavazott csapat: Dejan Miloszavljev (szerb, Vardar Szkopje) – Ivan Cupic (horvát, Vardar Szkopje), Dainis Kristopans (lett, Vardar Szkopje), Kentin Mahé (francia, Telekom Veszprém), Julen Aginagalde (spanyol, Vive Kielce), Mikkel Hansen (dán, PSG), Tyimur Gyibirov (orosz, Vardar Szkopje).

Legjobb védekező játékos: Blaz Blagotinsek (szlovén, Telekom Veszprém).

Legjobb fiatal játékos: Ludovic Fabregas (francia, Barca Lassa).

Edző: Roberto García Parrondo (spanyol, Vardar Szkopje).

A Lanxess Arénánál már péntek este hatalmas tömeg gyűlt össze, ekkor tartották ugyanis az esemény megnyitóját, az opening partyt.

A Nemzeti Sport stábja is a helyszínen van:

A szokásokhoz hűen színpadra szólították mind a négy résztvevő gárdát, a szurkolók megéljenezték, megtapsolták őket, majd több játékossal lehetett közös fotót készíteni, esetleg autogramot kérni.

Már itt elképedtünk, pirosba borult a Lanxess Aréna környéke és megállapítottuk, a veszprémiek bevették Kölnt. Bízzunk benne, hogy vasárnap a kézilabdásaink is beveszik Kölnt és története során először hódítja el a Bajnokok Ligája trófeáját a Telekom Veszprém alakulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!