felvezető esemény

2019.06.24. 11:00

A futást ünnepelték a Kolostorok és Kertekben

A világszerte elterjedt Global Running Day szellemiségét ünnepelte a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és több mint 300 gyermek a Kolostorok és Kertekben.

Bényi Kálmán

Több mint háromszáz gyerek futotta le az egy mérföldes távot

Forrás: VEDAC

Hat kontinens 24 országa vesz részt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) Run 24:1 elnevezésű programjában, melynek keretében több magyar városban, a VEDAC-nak köszönhetően Veszprémben is lebonyolították a Kids Mile Run eseményt a közelmúltban a Kolostorok és Kertekben.

Több mint háromszáz gyerek futotta le az egy mérföldes távot
Fotó: VEDAC

A veszprémi családsegítő által szervezett Fergeteg fesztivál felvezető eseményeként 336 diák futott le egy mérföldet a csodás környezetben kijelölt pályán, mely az elmúlt években bevált rendezvényhelyszínévé vált a VEDAC-os rendezésű futóversenyeknek.

Az egy mérföldes futást követően a részt vevő gyerekek találkozhattak a VEDAC Dobóakadémia edzőivel is, kipróbálhatták a szivacsgerely-hajítást és a sípolólabda-dobást, melyek a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Kölyök atlétika programja keretében rendszeres eszközei a VEDAC általános iskolás atlétikaedzéseinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!