Meccsnapra ébredtünk Kölnben

2019.06.01. 09:40

Final Four: Veszprém- és Barca-szurkolókkal latolgattuk az esélyeket

Már a reggeli is az esélylatolgatás jegyében telt Kölnben: a szurkolók többsége Barcelona-Veszprém fináléról álmodik.

B. Virág Rita

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában ma tartják az elődöntőket, ahol a Telekom Veszprém a Kielcével, a Barcelona a Vardar Szkopjéval méri össze erejét.

Czimre Katalin édesanya és két gyermeke, Babik Gergő és Enikő elmondták, az idei a harmadik alkalom, hogy Kölnben szurkolnak a csapatnak. Mosonmagyaróváriak, de igyekeznek minél több hazai mérkőzésen is részt venni.

- Minimum döntőt várunk, de nem tagadom, arra vágyunk, hogy végre megnyerjük a sorozatot – kezdte Babik Gergő. – A szezon elején azt hittem, az idén nem jutunk el a Final Four közelébe sem. Én személy szerint örültem az edzőváltásnak, David Davis rendkívül szimpatikus edző, és úgy látom, nagyon elhivatott. Megmutatta nekünk, milyen potenciál rejtőzik még a csapatban, és úgy tűnik, a srácok kirobbanó formában várják a négyes döntőt.

Babik Gergő abban reménykedik, hogy Nagy László, Momir Ilics és Mikler Roland megkoronázhatja veszprémi pályafutását.

- Szeretném, ha a Barcelonával vívnánk a döntőt. A Kielce ellen pedig azt várom, hogy a három évvel ezelőtti sérelmekért revánsot vegyenek a fiúk – mondta. (Három éve, 2016-ban vívta azt a drámai finálét a Veszprém a Kielcével, ahol a bakonyiak kilencgólos előnyről bukták el a döntőt – a szerző.)

Egy nagyobb veszprémi társaság lapunknak elmondta, szerintük ma hárommal veri a Kielcét a Telekom, majd vasárnap két góllal legyőzi a Vardart. Hozzátették, remélik, Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője is részt vesz a kölni eseményen, és mindezt a lelátóról szemléli majd, könnyeit törölgetve.

Két barcelonai drukkert is szóvégre kaptunk, akik azt mondták, szerintük egész Veszprém itt lehet Kölnben, akárhová mennek, mindenütt piros mezes szurkolókba botlanak, s ez a pénteki nyitóbulin is jól látszott, ahol a több ezer magyar ellepte a Lanxess Aréna területét.

- Nagyon veszélyes csapat a Vardar Szkopje, ezért ma a Barcelonának száz százalékot kell adni, ha nyerni akar. Egyébként azt gondoljuk, a Barcelona kiemelkedik a többi csapat közül, ám a négyes döntőben, egy meccsen bármi megtörténhet, ezért inkább csak 70 százalékot adnánk a mieinknek. Szerintünk a Barca fogja a magasba emelni a trófeát – közölték.

A katalán drukkerek beszéltek Nagy Lászlóról is, akit nagyszerű embernek, kiváló sportembernek tartanak. Szerintük a sors úgy hozza majd, hogy a klasszis magyar átlövő egykori csapata ellen zárhatja le a pályafutását, de csak ezüstéremmel.

- Sok szerencsét nektek mára! De holnapra azért nem – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!