Házidöntő a diákolimpián

2019.06.21. 14:31

Noszlopy-Táncsics derbit rendeztek a strandkézilabdázók fináléjában

Az arany-, és az ezüstérmet is Veszprém megyei iskola kaparintotta meg a strandkézilabda diákolimpia V-VI. korcsoportos országos fiú döntőjében, amelynek Salgótarján adott a minap otthont.

Horváth Gábor

A Noszlopy iskola fiúcsapata veretlenül menetelt és szerezte meg a kupát

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A salgótarjáni Tó-strandon rendezték meg az országos diákolimpia fináléját a IV., illetve az V-VI. korcsoportos strandkézilabdázóknál.

A megmérettetésen a kísérőkkel együtt több, mint ötszázan vettek részt. A IV. korcsoportban 17 fiú-, és 11 lánycsapat volt érdekelt, az idősebbekknél 21 fiú-, és 14 lány együttes mérte össze tudását. Mivel kézilabdáról van szó, természetesen a Veszprém megyei diákok sem hiányozhattak a nagyszabású eseményről. Az V-VI. Korcsoport fiú mezőnyében a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, valamint Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma képviselte megyénket. Nem is akárhogyan.

A két alakulat egyaránt a C jelű csoportba került: a Noszlopy hibátlanul lett első, a Táncsics csak a Noszlopy ellen alulmaradva végzett a második helyen. A veszprémiek magabiztosan meneteltek a fináléig, a salgótarjáni Tó-strandon felépített aréna közönsége így bakonyi házi döntőt láthatott. Ahogy a csoportkörben, ezúttal is a noszlopysok bizonyultak jobbnak, 2-1 arányban győzték le a Táncsics csapatát. A harmadik helyen a győri Apor iskola zárt.

A Noszlopy iskola fiúcsapata veretlenül menetelt és szerezte meg a kupát
Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A lányoknál váci siker született, a Boronkay gimnázium két dunaújvárosi alakulatot előzött meg, a Rudas B csapata szerezte meg az ezüst-, az A gárdája pedig a bronzérmet. Itt is akadt két Veszprém megyei csapat. A pápai Petőfi Sándor Gimnázium együttese kilencedikként, a Noszlopy tizenkettedikként végzett ebben a mezőnyben. Mindkét iskola harmadik lett csoportjában, a folytatásban így egymás ellen játszottak, a találkozón pápai siker született. A helyosztókat a veszprémiek és a pápaiak is hibátlanul teljesítették aztán.

A IV. korcsoportos fiúknál a helyiek arattak, a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolája végzett az első két pozícióban, az egri Kemény iskola lett a harmadik. A hölgyeknél a mezőtúriak szerepeltek a legjobban, megelőzve a szentendrei II. Rákóczi és az egri Kemény iskola diákjait.

A Veszprém megyei csapatok eredményei, V-VI. korcsoport, fiúk, csoportkör: Bánki (Tatabánya)-Noszlopy 0-2, Bányai (Kecskemét)-Táncsics 0-2, Noszlopy-Református (Mezőtúr) 2-0, Bánki-Táncsics 0-2, Noszlopy-Táncsics 2-0, Táncsics-Don Bosco (K.barcika) 2-0, Bányai-Noszlopy 0-2, Református-Táncsics 1-2, Don Bosco-Noszlopy 0-2. Keresztjáték: Táncsics-Babtista (Budapest) 2-0, Boronkay (Vác)-Noszlopy 1-2, Apor (Győr)-Táncsics 0-2, Révai (Győr)-Noszlopy 0-2. A döntőben: Táncsics-Noszlopy 1-2.

Lányok, csoportkör: Szent József (Debrecen)-Petőfi 0-2, Noszlopy-Rudas A (D.város) 0-2, Noszlopy-Babtista 0-2, Madách (Salgót.)-Petőfi 2-0. Keresztjáték: Noszlopy-Petőfi 1-2. Helyosztók: Perczel (Bonhyád)-Noszlopy 0-2, Herman (Miskolc)-Noszlopy 0-2, Erkel (Gyula)-Petőfi 0-2, Kölcsey (Z.eg)-Petőfi 1-2. HG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!