kitett magáért a magyar küldöttség

2019.09.19. 19:16

Európa-bajnoki aranyérmet szerzett a pápai íjász

Veterán kategóriában első helyezést szerzett Süle István, a Delta Íjász­egyesület versenyzője a Várnán megrendezett íjász Európa-bajnokságon.

Haraszti Gábor

Süle István nagy fölénnyel lett első Fotó: a szervezők

A szlovákiai Várna városában rendezték meg a 3D Íjász Európa-bajnokságot. Tizenöt országból mintegy 500 íjász képviseltette magát a megmérettetésen, amelyen magyar színekben 126-an mérették meg magukat. A kontinensviadalon részt vett a Delta Íjász­egyesület tagja, Süle István is, aki az olimpiai egyéni veterán kategóriában első lett.

Süle István nagy fölénnyel lett első Fotó: a szervezők

– A marcali és alsóörsi terepíjász ob-kvalifikáció kiváló felkészülési lehetőség volt az Eb-re, nem mellékesen jól is sikerült, hiszen mindkét helyszínen országos csúcsot sikerült lőnöm, így bizakodva vártam a szlovák versenyt – mesélte Süle István. – A csigás íjról másfél éve váltottam az olimpiaira, szerencsére a váltás zökkenőmentes volt, így mindhárom nap jól sikerült és a negyedik napon rendezett döntőben sem remegett meg a kezem, így közel 40 ponttal sikerült többet lőni, mint a második helyezett versenyzőtársam. Pontszámommal egyébként a 18–50 év közötti kategóriában második lettem volna, egyszóval elégedett vagyok.

A magyar küldöttség kitett magáért, hiszen a díjátadón összesen 28 arany-, 19 ezüst- és 11 bronzérem került az íjászaink nyakába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!