atlétika

2019.09.25. 07:00

Megyei győzelmek is születtek az ajkai diszkoszvető versenyen

A Veszprém megyei versenyzők ismét bizonyították, hogy van helyük a legjobbak között.

Tisler Anna

A VEDAC versenyzője, Kövér Fanni könnyedén nyert az ajkai viadalon Fotó: Györkös József

Fotó: Gyorkos Jozsef

Több érmet szereztek a szombaton Bódé városrészben tartott V. Bányász Kupa és Király János diszkoszvető és súlylökő emlékversenyen, amelyen tíz egyesület 75 versenyzője vett részt. A pálya és az ajkai verseny népszerűségét jelzi, hogy kezdetben 2-3 egyesület hozta el sportolóit, azóta versenyről versenyre egyre többen vannak. A rendezők kérdésünkre elmondták, hogy a családias légkör, a jó minőségű pálya, a kiváló szervezés és a természeti környezet teszi vonzóvá a bódéi pályát.

Szabóné Harlai Katalin versenybírótól megtudtuk, az ajkai egyesület tagjai őrzik Kulics János, a sportág meghonosítója emlékét, és mindent megtesznek, hogy megőrizzék a helyüket a mezőnyben. Kulics János fia Máté, valamint Boros Attila és Bókony Tibor, és a sportoló gyermekek szülei társadalmi munkát vállalnak ezért, hogy a versenyen minden rendben legyen. Horváth Károly a Bódéért Hagyományőrző Egyesület elnöke is a verseny támogatója és aktív segítője. Boros Attila szervező, akinek fia Máté és lánya Luca is versenyez kérdésünkre elmondta, a sportág nem könnyű, aki eredményes szeretne lenni, hetente többször kell edzésre járni, és fontos, hogy komolyan vegye a sportolást, törekedjen arra, hogy kihozza magából a maximumot.

A VEDAC versenyzője, Kövér Fanni könnyedén nyert az ajkai viadalon Fotó: Györkös József

A Veszprém megyei versenyzők is jól szerepeltek. A Bódéért Hagyományőrző Egyesület színeiben versenyző Boros Máté férfi diszkoszvetésben második lett, harmadikként végzett a veszprémi VEDAC versenyzője, Péringer Márk. Péringer Márk 1,75 kg férfi kategóriában győzött, az ajkai Boros Máté harmadik lett. A junioroknál Boros Máté a második, Ács Roland a harmadik helyen végzett. A nőknél a döntőben Kövér Fanni és Wagner Kíra végzett az élen a döntőben, a leány 0,75 kg kategóriában második lett Kéri Gerda, mindhárman a VEDAC színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!