ötvenhét évet élt

2019.10.12. 11:00

Utolsó útjára kísérték a korábbi veszprémi klasszist

Csütörtökön kísérték utolsó útjára Csik Ferencet, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Veszprém megyei igazgatóját. A megyeszékhely labdarúgásának egyik ikonja 57 éves korában hunyt el.

Horváth Gábor

Csik Ferenc oszlopos tagja volt annak a legendás futballcsapatnak, amely először és egyelőre utoljára kivívta az NB I-es szereplés jogát Veszprémben.

A helyi nevelésű labdarúgó fiatalon, 21 évesen a fővárosba került, a Vasashoz igazolt. Az angyalföldiekkel 1986-ban megnyerte a magyar kupát, ezután viszont visszatért a bakonyi megyeszékhelyre, ahol kiváló csapat állt össze. A Veszprémi SE 1988-ban feljutott az NB I-be, és öt évig szerepelt a legjobbak között.

Csik Ferenc végig a bakonyi együttest erősítette ez idő alatt, az összes játékos közül ő szerepelt a legtöbb mérkőzésen az alakulatban, összesen 141-szer lépett pályára, és hátvédként 14 gólt szerzett.

Csik Ferenc
Fotó: Pesthy Márton/Napló Archív

A veszprémi labdarúgás aranyéveiben fantasztikus hangulat vette körül a csapatot, amely rendre több ezer szurkoló előtt futballozott.

Csik Ferenc, aki később Balatonfüreden is bajnokcsapat tagja volt (a BSC 1995-ben az NB III-ban lett első), egy alkalommal a magyar válogatott mezét is magára húzhatta, amikor 1990 nyarán a mieink 3-1-es győzelmet arattak a Kolumbia legjobbjaival vívott barátságos mérkőzésen.

Csik Ferenc 2010 óta töltötte be az MLSZ Veszprém megyei vezetői posztját. Az egykori kiváló labdarúgót és sportvezetőt családja mellett korábbi csapattársai, barátai, edzők, futballisták, a megyei labdarúgó-társadalom tagjai kísérték utolsó útjára a Vámosi úti temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!