Zseniális Nenadics

2019.12.01. 18:43

Könnyedén győzött Szkopjéban a Telekom Veszprém

A tizenegy gólig jutó Petar Nenadics vezérletével könnyed, ám annál fontosabb győzelmet ért el a naptári év utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésén a Telekom Veszprém a Vardar Szkopje otthonában. A magyar együttes a sikerével a csoport második helyéről várhatja a tavaszi folytatást.

B. Virág Rita

Petar Nenadics a Telekom Veszprém és a lengyel Vive Kielce mérkõzésén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elõdöntõjében Kölnben 2019. június 1-jén Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Forrás: illusztráció

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Vardar Szkopje-Telekom Veszprém 29-38 (15-22)

Szkopje, 6000 néző. V.: Madsen, Mortensen (dánok). HC Vardar: Ghedbana – Skube 3, ATMAN 7, Gyibirov 3 (1), Kalaras 4, Siskarjov 3, Cupic 4 (1). Csere: Kizikj, Gogov (kapusok), Sztojlov 1, Gorbok, Sikosek 3, Gorpisin, Dimitroszki 1 (1). Edző: Eduard Koksarov.

Telekom Veszprém: Cupara – Marguc, Tönnesen 2, NENADICS 11, BLAGOTINSEK 2, Lauge 4, Strlek 2. Csere: Terzic, MACKOVSEK 5, Nilsson, Moraes 4, Jahija 2, Borozan 1, Manaszkov 1, Gajic 4 (3). Edző: David Davis.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

A 2019-es év utolsó Bajnokok Ligája-találkozóján Szkopjéban lépett pályára a Telekom Veszprém, amely a két pont megszerzését tűzte ki célul. Hiszen egy esetleges győzelem esetén az őszi szezont a csoport második helyén zárhatta a magyar bajnok. A Veszprém keretéből a sérült Kentin Mahé és Lékai Máté mellett Pawel Paczkowski, valamint Székely Márton szorult a tévéképernyők elé.

A vendégektől a német légiós Dissinger hiányzott, valamint a nagyágyú Kristopans játéka is kérdéses volt.

Nenadics találatával indult a tavalyi BL-döntő visszavágója. A nyitottat védekező Vardar Gyibirovot és Cupicot küldte előre labdát csenni. A veszprémiek hatosfalát Blagotinsek irányította, Terziccsel közösen igyekeztek hatástalanítani az északmacedónok támadóit.

A Vardar Atman duplájával 2-2-ig tartotta magát, ezt követően azonban már a Telekom akarata érvényesült. Strlek indult, Nenadics és Lauge pedig távolról vette be Ghedbana kapuját. Tönnesen szerezte a bakonyiak hetedik gólját, 7-2-nél taktikát váltott a címvédő. A Szkopje hét a hat elleni támadójátékkal próbálkozott, ám Cupara ügyesen állta útját Siskarjov próbálkozásának. Blagotinsek is feliratkozott a góllövők közé, aztán Siskarjov is becunderezett egyet (11. perc: 9-3).

Könnyedén és tetszés szerint lőtte a gólokat a magyar együttes, úgy tűnt, a hétközi Fradi elleni bajnoki komolyabb erőfeszítésre késztette a Telekomot, mint a Szkopje elleni rangadó. Az első negyedóra végén 12-6-ra vezettek a Davis-tanítványok.

Nenadics szerzett szépségdíjas gólt, majd Terzic kapott másodszor is kétperces kiállítást. Ráadásul még ugyanebben a percben Strleket piros lappal azonnal kiállították, mert a felkanyarodó Siskarjov elé belépett. A kettős hátrányban Nenadics azonban hatalmas átlövéssel 8-14-re alakította az állást.

A szerb irányító megállíthatatlan volt, húsz perc alatt már a nyolcadik találatát jegyezte, Ghedbanát le is cserélte Koksarov a fiatal Kizikj kapusra.

Potyogtak a gólok, a veszprémi támadók alaposan kitettek magukért, míg a túloldalon Atman és a fiatal Sikosek próbálta meccsben tartani a csapatát (25. perc: 12-18). A félidő utolsó momentuma Nenadicsé volt, aki egy labdaszerzést követően saját térfeléről lőtte a lasztit a kapuba (15-22).

Siskarjov ziccerével folytatódott a mérkőzés, Tönnesentől érkezett a válasz. Nenadics ott folytatta, ahol az első játékrészben abbahagyta, a 11. góljával 18-25-öt mutatott az eredményjelző (37. perc). Ezt követően kissé megakadt a bakonyi támadójátéka, azonban Cupara nem hagyta, hogy a Szkopje közelebb zárkózzon. Lauge lendített egyet a csapatán (42. perc: 19-27). A 43. percben kialakult az eddigi legnagyobb különbség (20-29).

A 46. percben Tönnesent óriási fájdalmak közepette kísérték le a pályáról, nem is tudott visszatérni. A társak azonban nem álltak le, nagy tempót diktáltak továbbra is, és a 48. percben már tízgólos volt a differencia (23-33). A hajrához érve még becsületből küzdött a Szkopje, igyekezett tíz gólon belül maradni. Egy 5-2-es szériával 29-37-re zárkózott fel. A meccs utolsó találatát Gajic szerezte hetesből.

Eduard Koksarov: – Nagyon sok sérültünk van, akiknek a visszatérésére még várnunk kell. Ha ők újra játékra készek, akkor tudunk úgy harcolni, ahogyan eddig is.

David Davis: – Boldog vagyok, hogy sikerült legyőzni a Vardart. A csoportunk kiegyenlített, egy győzelemmel előre lehet lépni, de egy vereséggel akár két, három helyezést is vissza lehet esni. Elégedett vagyok és örülök, hogy jól zártuk a 2019-es BL-etapot.

Petar Nenadics: – Az a csapat, amelyik itt nyerni tud, lenyűgözően kell játsszon, és mi szerintem ma így is teljesítettünk. Nem lehetek felhőtlenül boldog a csapattársam sérülése miatt, de reménykedem, hogy nem súlyos a dolog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!