Könnyedén jutottak tovább

2019.12.10. 19:59

Sima meccsen kvalifikálta magát a legjobb nyolc kupacsapat közé a BKSE

Edzőmeccs jellegű találkozón vívta ki a továbbjutást a Balatonfüredi KSE a kézilabda Magyar Kupában. A BKSE kedden hazai pályán 14 góllal bizonyult jobbnak a szintén NB I-es Egernél.

Horváth Gábor

Kemény László (a labdával) hétszer volt eredményes a találkozón

Fotó: Pesthy Márton/Napló

BKSE-Eger 37-23 (16-11)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Bíró, Kiss. Balatonfüredi KSE: Andó – Rodriguez 2, KEMÉNY 7, TOPIC 8, Shynkel 1, Varga 2, Bóka 1. Csere: BŐSZ 1 (kapus), Máthé 6 (4), Szöllősi 1, Jimenez 4 (1), Déber, Stevanovic 2, Ág 1, Németh, Határ 1. Edző: Csoknyai István. Eger: Cvetkovski – Lezák 2, Tóth A. 3, TÓTH R. 6, FÜZI 5, Bernatonis 1, Molnár 1. Csere: Moscoso (kapus), Kiss, Szepesi 1, Száva 2, Mándy, Hajas, Péter 2. Edző: Tóth Edmond.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 1/0.

A legjobb nyolc közé jutásért lépett pályára a Balatonfüredi KSE és az Eger a férfi kézilabda Magyar Kupában kedden.

A hazaiak esélyesként szerepelve rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, 6. perc: 4-2. Az Eger ezzel együtt – ahogyan a bajnoki meccsen (szeptember végén 32-25-re nyert a BKSE az NB I-ben) – szívósan küzdött.

A 17. percben 8-4-et mutatott az eredményjelző, nem sokkal később hatra hízott a különbség.

Mindkét csapat sokat cserélt, szerepet kaptak a fiatalok. Felpuhult kissé a BKSE védekezése, így a vendégek mínusz háromra zárkóztak (14-11), végül ötgólos volt a hazai fór az első félidőt követően.

Kemény László (a labdával) hétszer volt eredményes a találkozón Fotó: Pesthy Márton/Napló

A második játékrészben gyorsan nőtt az olló a két csapat között, 35. perc: 20-12. Erősen edzőmeccs jellegű volt a találkozó, nem volt kérdés ugyanis, ki lesz a győztes. Az edzők játékosokat és figurákat próbálgattak, készülve a hétvégi feladatokra.

A hajrában Bősz szép védései jelentettek némi színfoltot az egyébként nem túl eseménydús mérkőzésen. A 48. percben már tízzel vezetett a BKSE, amely végül 14 találattal győzött.

Tóth Edmond: – Nem volt túl szerencsés a sorsolásunk, sem a meccs időpontja. Be kell látni, hogy a Füred sokkal erősebb, mint mi, bárhogy állunk fel. Több lehetőséget kaptak a fiatal játékosok, megúsztuk sérülés nélkül, ez volt a legfontosabb.

Csoknyai István: – Jó szellemben kézilabdáztunk, szép akciókat vezettünk, sok gólt lőttünk. Mindenki igyekezett a maximumot hozni, a fiatalok is éltek a lehetőséggel. Várjuk a sorsolást és a következő ellenfelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!