Nem a kiesés ellen harcolnának

2020.01.30. 09:55

Az FC Ajka idegenben kezdi az NB II tavaszi szezonját

A távozókat méltóképp szeretnék elbúcsúztatni, úgy érzik, a csapat erősödött, ezzel együtt nagyon kemény tavasz vár rájuk – többek között ezek hangoztak el az FC Ajka hagyományos szurkolói ankétján, amelyet az NB II-es labdarúgó-bajnokság vasárnapi rajtja előtt tartott a klub.

Horváth Gábor

Az új játékosok, a vezetőedző és a csapat kapitánya, balról: Tóth Gergely, Kis Károly, Heffler Tibor, Zamostny Balázs, Tar Zsolt

Fotó: Horváth Gábor/Napló

A vezetőség büszke az eddig elért eredményekre, bízik a fejlődésben, a biztos bennmaradásban, hosszabb távon pedig még komolyabb álmokat dédelget, utóbbiakba beletartozik a városi stadion korszerűsítése új lelátóval, áthelyezett, a csapadékot jobban bíró pályával – tudtuk meg az FC Ajka szurkolói ankétján, amelyet szerda este tartottak az egyesület székházában.

Geri Gyula ügyvezető kezdésként elárulta, szeretnék méltóképpen búcsúztatni a távozókat. Itt elsősorban Pákai Gergőre (befejezi profi pályafutását) és Major Norbertre (Veszprémbe igazolt) utalt, akik hosszú éveket töltöttek Ajkán, és komoly sikerek részesei voltak. Kovács Gergő szintén alapember volt az utóbbi években, de egy makacs sérülés akadályozza visszatérését a pályára. Ők mindannyian sokat tettek az együttesért, várhatóan az év első hazai meccsén, a Vasas elleni bajnokin búcsúztatják el őket a szurkolók előtt.

Mellettük a több játéklehetőségre vágyó Oláh László, a nagyon kevés szerephez jutó Szabó Norman, valamint a paksi kölcsönjátékos Molnár Dominik távozott a csapattól.

Az érkezési oldalon Tar Zsolt (belső védő, előző csapata: Győr), Tóth Gergely (középpályás, Kaposvár) és Zamostny Balázs (támadó, Siófok) neve szerepel, ők külön-külön be is mutatkoztak az ankét résztvevőinek.

A keretben több olyan játékos is akad, aki komoly sérülésből lábadozik. Köles János és Görgényi Dávid műtét után áll, rájuk ebben az idényben valószínűleg már nem lehet számítani. Csemer Gyula akár már márciusban csatlakozhat társaihoz, Pavlitzky Balázs pedig még korábban visszatérhet a pályára.

- Büszke vagyok a csapatra, amely olyan együttesekkel szerepel egy mezőnyben, mint az MTK Budapest, a Békéscsaba, a Haladás vagy a Gyirmót. Az újoncok közül a Szeged két ponttal előz meg minket, a Szolnoknál mi vagyunk jobbak egy ponttal. Nem állunk kieső helyen, és a kilencedik pozíciótól mindössze hat pont a lemaradásunk. Ez nem jelenti azt, hogy elégedett vagyunk, tudjuk a dolgunkat, ezért is erősítettünk. Hangsúlyozom, nem a bennmaradás kivívása a célunk, hanem az, hogy a lehetőségeinkhez mérten a lehető legjobb helyen végezzünk – fogalmazott Geri Gyula.

Az FC Ajka a 15. helyen telelt a Balmazújváros kizárása miatt 19 tagú mezőnyben, az évad végén az utolsó kettő búcsúzik az osztálytól.

Az ügyvezető az őszi időszakra visszatekintve kiemelte az ajkai közönséget, amely szép számban követte a mérkőzéseket.

Az új játékosok, a vezetőedző és a csapat kapitánya, balról: Tóth Gergely, Kis Károly, Heffler Tibor, Zamostny Balázs, Tar Zsolt Fotó: Horváth Gábor/Napló

Kis Károly vezetőedző szintén hangsúlyozta a szurkolók támogatását, amelyből nemcsak a csapat kapott, hanem ő maga személyesen is. A szakember betegségére utalt, amely hosszú hetekre akadályozta a munkavégzésben, s ez idő alatt rengeteg jókívánság jutott el hozzá.

- Az elmúlt fél évben voltak hiányosságok, és akadtak olyan eredmények, amelyekre büszkék lehetünk. Kicsit szélsőséges őszünk volt, jó és rossz periódusok váltották egymást – foglalt össze Kis Károly, hozzátéve: úgy vágtak neki a szezonnak, hogy azok megkapják a lehetőséget, akik kiharcolták a feljutást, de időközben változtatásokra volt szükség.

A téli felkészüléssel kapcsolatban elmondta, jól sikerült, a csapat sokkal előrébb tart, mint fél évvel korábban. – Bízom benne, hogy ezt meg is tudjuk mutatni. Erősítéseink tudatosak voltak, posztra igazoltunk, nem azok érkeztek, akik jelentkeztek, hanem akiket mi választottunk ki. Meg kell jegyezzem, az összes rivális erősödött, senki nem akar kiesni. Kiélezett csaták várhatóak, a feljutásért és a bennmaradásért is óriási lesz a harc.

Az FC Ajka kapitánya, Heffler Tibor arról beszélt, hogy az NB II jelenleg komoly minőséget képvisel. – Megbecsüljük azt, amit eddig elértünk, de mindenki többet akar. Fontos a jó mentalitás, az, hogy a keret összes tagja a lehető legjobban tegye a dolgát. Mindenki hibázik, de egymást segítve túl tudunk lépni a nehézségeken. Csak az tud fejlődni, aki nagyon akarja a sikert – mondta a rutinos védő.

Az ajkaiak a másodosztály vasárnapi rajtján a Kazincbarcika vendégei lesznek, a 14 órakor kezdődő találkozót Putnokon rendezik.

A város legalacsonyabb pontján van

A szurkolói ankéton szóba került az ajkai centerpálya minősége. A játéktérre nem lehetne panasz, ha nem a város legalacsonyabb pontján feküdne, ugyanis komoly csapadék esetében hatalmas vízmennyiséget kap a terület. Hiába van alácsövezve a pálya, ilyenkor alaposan felázik, emiatt maradt el meccs, és az őszi szezon végén több találkozó is olyan volt, mintha egy sáros medencében rendezték volna. Geri Gyula ügyvezető elmondta, dolgoznak a megoldáson, a tervek szerint a játéktér új vízelvezetést kapna. Emellett a pályát „eltolnák” a mostani lelátó irányába, megszűnne a futófolyosó (a sporttelep más részén kialakítanának egyet), és a klubépület alatt/mellett is épülne egy lelátó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!