Sztárok, csillogás, sport

2020.01.20. 07:00

Gaál Zsóka remek társaságban népszerűsítette a sakkot a budapesti gálán

Harmadik alkalommal kapott meghívást az Év Sportolója-gálára az ajkai Gaál Zsóka. Az ifjú FIDE-mester a sakkot népszerűsítette a nagyszabású eseményen.

Horváth Gábor

Idén is a Nemzeti Színház adott otthont az Év Sportolója-gálának, amelyen hazánk legeredményesebb versenyzői, edzői és csapatai kaptak elismeréseket.

Hátul, jobbról a második Gaál Zsóka, az ajkai FIDE-mester

A hagyományoknak megfelelően a gálát látványos műsor vezette fel. Tizennégy sportág összesen 54 képviselője volt a színpadon, miközben Karácsony James, Kollányi Zsuzsi, az Animal Cannibals és DJ Spigiboy zenélt.

A sakk sportágat azok – Juhász Barbara nemzetközi mester, Gaál Zsóka FIDE-mester, Giang Tran Nam és Kozák Ádám nemzetközi nagymester – képviselték, akik az elmúlt években kiemelkedően teljesítettek. Az est kreatív producere, ahogyan az előző négy alkalommal, idén is Szabó László volt. Az M4 Sport élőben közvetítette a műsort, amelyen a versenyzők látványos ízelítőt mutattak be szeretett sportágaikból.

Zsóka (jobbról a második) Juhász Barbara nemzetközi mesterrel fog kezet

Gaál Zsóka elmondta, nagyon jól érezte magát, a próbák szüneteiben az öltözőben Kozák Ádám nagymesterrel egyperces villámpartikat játszott, így hasznosan, vidáman teltek az órák. A fiatalok remekül szórakoztak, miközben maradandó élményeket szereztek a különleges napon.

A 12 éves ajkai mester nagyon büszke arra, hogy idén is meghívást kapott, és képviselhette a sakkot a fantasztikus gálán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!