letette már névjegyét Magyarországon

2020.01.29. 12:25

Hoya PE: Nikola Lazic lett az új vezetőedző

Szerb szakember, Nikola Lazic veszi át január 30-tól a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s kosárlabdacsapat irányítását.

B. Virág Rita

Mint azt korábban megírtuk, zsinórban elszenvedett hat vereséget követően lemondott Mérész Csaba, a veszprémi kosárcsapat vezetőedzője. Vele együtt távozott, pontosabban szerződése felbontását kérte Körtélyesi Gergely is.

A klub aztán felmentette a munkavégzés alól Kovács Ádámot és Mucza Tamást, ők másutt folytatják pályafutásukat.

Szerdán végül bejelentették, hogy Mérész Csaba helyét Nikola Lazics veszi át. Az 58 éves szerb szakember játékosként és edzőként is letette már névjegyét Magyarországon. A pályafutása egyik legfőbb állomása az élvonalbeli, vagyis A csoportos Zalaegerszeg volt, ahol sokáig kosarazott, majd edzőként dolgozott.

Zalaegerszegen kívül a szombathelyi Falcónál, Szegeden és Jászberényben edzősködött. Legnagyobb sikereit egyébként a Falcóval érte el, amellyel 2009-ben bajnoki elődöntőt játszott és 2010-ben kupadöntőben szerepel.

Fontos megjegyezni, hogy hazájában, Szerbiában is több csapatnál megfordult. Dolgozott a Borovica Ruma, a Zvezda Ruma és a Vojvodina első számú trénereként. Utóbbi együttessel a 2004-ben elért bajnoki harmadik hely a klub történetének legjobb idényét jelentette.

A Szerb Kosárlabda Szövetség kiküldetésében részt vett a San Antonio Spurs, valamint a North Carolina Egyetem edzői továbbképző programjain is.

Lazic mester megbízatása egyelőre az idény végéig szól, ám amennyiben sikerül kivívnia a veszprémieknek a feljutást, akkor életbe lép további egy évre szóló opció.

Nikola Lazic január 30-án, csütörtökön kezdi meg a munkát újdonsült csapatánál. Első hivatalos mérkőzését február 1-jén, szombaton vívja meg, amikor a Hoya a Budapesti Honvéd vendége lesz a bajnokságban.

A Hepp Kupa-címvédő bakonyiak nincsenek könnyű helyzetben, hiszen néhány hét alatt az első helyről visszazuhantak a negyedik pozícióba. A szombati rivális, a Budapesti Honvéd jelenleg a kilencedik helyet foglalja el a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!