országos és nemzetközi sikerek

2020.02.06. 07:00

VTC: folyamatos volt a klub fejlődése az elmúlt évben

A 2018-as esztendőhöz képest több mint huszonegy ponttal gyűjtött többet az egyesületek pontversenyében a Veszprémi Torna Club, így az előkelő tizenötödik helyet foglalhatta el 2019-ben. Tette mindezt úgy, hogy csupán alsóbb korosztályokban versenyzett.

B. Virág Rita

A Veszprémi Torna Club (VTC) csapatai kiválóan szerepeltek Fotó:

Forrás: VTC

A MATSZ zsebibaba országos bajnokságon sikerrel szerepeltek a veszprémiek. A II. korcsoportban a negyedik helyen végzett a VTC alakulata. A csapat tagjai: Berki Noémi, Horváth Rebeka, Vészi Laura, Misurda Anna, Lennert Anna, Szabó Lara, Jurec Dóra, Molnár Viktória.

A III. korcsoportban pedig a VTC bajnoki aranyérmet szerzett: Kovács Zoé, Kálmán Luca, Horváth Lora, Simon Leila, Perl Dalma, Kovács Luca, Molnár Dorka.

Egyéni összetettben Molnár Dorka ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Kovács Luca a negyedik, Kovács Zoé pedig a hatodik lett.

A leány utánpótlás országos bajnokságon a gyermek haladó csoportban a VTC a csapatok között a hatodik helyezést szerezte meg. A tagok: Garai Zara, Kugler Hanna, Kutasi Hanna és Tamás Liza. Természetesen nem maradtak el a jó egyéni eredmények sem: az 51 főt számláló mezőnyben Kutasi Hanna 11. helyen zárt egyéni összetettben, gerendán hatodik, talajon ötödik volt. Kugler Hanna a 24., Tamás Liza a 25., Garai Zara a 29. helyet érdemelte ki.

A női II. osztályú országos bajnokságon a serdülő korcsoport egyéni összetett versenyében Schreyer Virágot kell kiemelnünk, aki tizenharmadik helyet szerzett, talajon szintén a tizenharmadik, míg korláton a hatodik legjobb lett.

Az I. osztályú vidék bajnokságon, a serdülőknél egyéni összetettben Gesztesi Lili alig maradt le a dobogóról, a negyedik pozíciót foglalhatta el, úgy, hogy gerendán bronz- érmet szerzett, korláton és talajon a negyedik, míg ugrásban az ötödik helyen zárt.

A Veszprémi Torna Club fiatal versenyzői szépen teljesítettek a 2019-es esztendőben
Fotó: VTC

Gesztesi Lili a 25. Matolay Elek nemzetközi versenyen is remekül teljesített, az egyéni összetettben a tizenhatodik helyen fejezte be a megméretést az erős mezőnyben, míg a magyar tornászok közül a hetedik lett, s ezzel bekerült a junior világbajnokság bő keretébe. Ezt követően azonban Lili nem tudott több versenyen indulni, sérülés hátráltatta a kiváló sportolót.

Szólnunk kell még arról is, hogy a Simonyi iskolában tanuló versenyzők kimagaslóan szerepeltek az A kategóriás torna diákolimpiai országos döntőben. Mindhárom korcsoportban ezüstérmet szerzett a Simonyi küldöttsége.

A III–IV. korcsoportban Máté Lea, Fehér Szonja, Schreyer Virág Vivien, Vörös Virág Csenge, Gesztesi Lili alkotta a csapatot.

A II. korcsoportban Tamás Liza (23.), Molnár Dorka (26.) , Kovács Luca (13.), Garai Zara, Kutasi Hanna (3.), Kugler Hanna (3.) szerepelt. Zárójelben az egyéniben elért eredményeik.

Az I. korcsoportban Horváth Lora (18.), Simon Leila (22.), Perl Dalma (14.), Kálmán Luca (14.), Kovács Zoé (9.), Pálfi Leila (7.) harcolta ki a szépen csillogó ezüstöt.

Fontos információ még, hogy a Heraklész keret felmérésén Kutasi Hanna a 14. helyen végzett és ezzel bekerült korosztályában a válogatott keretbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában